Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Michaela Tomešová čeká druhé, neplánované miminko. Co ji trápí během těhotenství?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
1. srpna 2018 | 06:00

Zpěvačka Michaela Tomešová (27) je již podruhé těhotná. Přiznala, že ani jedno těhotenství nebylo v plánu a že si budou muset začít dávat větší pozor. Nenechali si říct, jestli budou mít k synovi druhého kluka, nebo holčičku, a Míšu trápí během druhého těhotenství jedna zajímavá věc.

 

Míšo, koukám, že bříško ti pěkně roste, za jak dlouho to bude?
Mělo by to přijít asi v půlce srpna.

Nechali jste si říct, co to je?
Nenechali, vydrželi jsme to, a dokonce dneska jsem si musela zakrývat při vyšetření oči, protože doktor to tam krásně viděl, ale já nechtěla. Na porodním sále nás čeká překvapení.

Váš syn se těší na co – pokud z toho má už rozum? Jsou mu vlastně maximálně dva roky, ne?
Je mu šestnáct měsíců. Je teď hodně tatánek, když jsem tuhle Romana objala, tak mě kousnul do zadku, abych šla od táty pryč. Když se pak spolu třeba koupeme ve vaně, tak mi hladí bříško a dává mi pusinky a objímá mě, takže si myslím, že něco určitě cítí, a to, že zapřáhl víc tatínka, je kvůli tomu, že mi dává prostor, abych ho nemusela tolik nosit.

A druhé dítě takhle rychle bylo v plánu?
Ono ani jedno nebylo plánované. To si člověk párkrát nedá pozor a hned jsou z toho dvě děti. Já mám samozřejmě velkou radost, protože je to požehnání, ale už si asi začneme opravdu dávat pozor.

S jedním dítětem se toho dá zvládnout docela hodně, dovedeš si ale představit, jaké to bude se dvěma?
Asi to bude mazec. V lednu máme premiéru muzikálu Vlasy v Divadle Kalich, teď zkoušíme, ale jelikož nám skvěle fungují babičky a sousedky z Úval, tak jsem strašně ráda, že máme vymyšlený takový systém – můžu i kojit a doufám, že budu mít tolik mléka, jako jsem měla u Kristiána, že jsem mohla čtyři várky nastříkat a odejít na představení. Samozřejmě že práce je na druhé koleji, děti jsou na prvním místě a budu se jim věnovat, co to jen půjde. Čas od času si ale odskočím do divadla, abych si naplnila svou hereckou potřebu.

Máte vymyšleny varianty jmen jak pro kluka, tak pro holku?
Máme, nad klukem stále přemýšlíme, ale holka je jasná, to bude Doubravka. Jsem původně Doubravová, tak by se tam tím pádem zachovalo mé rodné příjmení. A je to krásné, české a ne tolik obvyklé jméno. Z klučičích se nám líbí Florián nebo Tadeáš, tak uvidíme, co tam nakonec napíšeme.

A chtěli byste holku, nebo kluka?
Já nechci žádné pohlaví diskriminovat, je úplně jedno, co ze mě vyleze, protože to stejně bude láska na první pohled. Z ekonomického hlediska by byl kluk praktičtější, protože by všechno mohl dědit po bráchovi, na holčičku by se muselo víc přikupovat, ale mít pár je krásné.

Je rozdíl v tom, jak jsi prožívala první a jak prožíváš druhé těhotenství?
V něčem určitě. Zdá se mi, že to utíká mnohem rychleji. Mám už jedno běhající dítě, za kterým stále pobíhám, a kolikrát si ani neuvědomuji, že jsem těhotná, dokud mě to v bříšku nepokope, aby dalo najevo, že je tu taky. Asi si to druhé těhotenství tolik neužívám, ale jinak se cítím dobře.

Kolik jsi přibrala?
S Kristiánem jsem přibrala asi osmnáct, teď mám nahoře patnáct kilo. Nemám vůbec strach, že bych to potom neshodila, se dvěma dětmi budu mít co dělat, abych si aspoň jednou za den něco zobla!

Je něco, co během těhotenství prožíváš, co jsi předtím ještě nezažila?
Jedna věc tu je, to jsem s Kristiánem neměla: normálně se mi třou stehna o sebe. Obdivuju všechny lidi, kteří tahají přebytečná kila celý život, a tenhle problém je tak trápí celý život, obdivuju, že to dávají, já už se nemůžu dočkat, až mě to v srpnu zase opustí.

Plánujete teď nějakou dovolenou, na kterou se těšíš?
My už jsme s Romanem na dovolené byli, zajeli jsme si sami do Luhačovic. Do zahraničí teď nechceme, protože se mi v autě a letadle dělá špatně. Chtěli jsme jet do Vídně na koncert Eda Sheerana, ale je to v den mého termínu, tak jsme lístky raději přenechali někomu jinému. Dovolenou si užijeme až za pár let s dětmi.

Porodu se nebojíš?
Na porod se těším. Jsem přesvědčená, že to bude super. Z minulého porodu jsem si odnesla spoustu zkušeností a vím, co bych nyní chtěla udělat jinak. Těším se, bude to dobrodrůžo.

Video se připravuje ...