Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mahulena Bočanová: Šedesátnice jsou pro mě mladé holky!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
10. října 2018 | 06:00

Mahulena Bočanová (51) přiznala, že podle tatínkovy teorie už je tři roky dospělá. Je to prý díky tomu, že si konečně zamilovala podzim. Zachumlaná do plédu na sebe taky práskla, že jí dlouho trvalo, než se naučila třídit odpad. A v neposlední řadě doufá, že najde lásku.

 

Mahuleno, máte na sobě dneska pléd, takže teplo venku už jste úplně odpískala?
Ještě úplně ne, pořád je venku hezky, ale plédy moc ráda nosím. Je to praktické, protože když máte šaty, ve kterých není vedro, tak máte pojistku na večer, když bude chladněji. Pléd mi vyhovuje, protože kdy my nosíme kabáty? Uvědomila jsem si, že mám doma několik krásných, drahých kabátů, které tam vlastně jenom visí. Když si vezmu kabát, vezu dceru do školy, tak si ho v autě sundám a on pak celý den v tom autě zůstane ležet. Já ho vlastně vůbec nevyužiju, protože jsem buď v autě, nebo někde v práci. Plédy jsou náhrada kabátu a můžete si je na sebe motat, jak chcete, klidně na lehkou koženou bundu, a je vám teplo. Mám tři a asi přibude další.

Plédy jsou velmi elegantní, ale spojovány jsou spíše se starší generací...
To určitě neplatí, záleží na tom, s čím ho zkombinujete. Třeba s roztrhanými džínami a keckami nebo se do něj můžete zachumlat – a pod tím jen džísku a je to krása, nezáleží na věku! Když se někdy vracíme pozdě ze zájezdu a chce se mi spát, tak si z něho udělám i polštářek a poslouží mi krásně.

Trendy se pořád mění a vrací – jaké jsou ty evergreeny, které nesmějí chybět ve vašem šatníku?
Myslím si, že se to netýká jenom mě, ale nesmrtelné jsou džíny. Ty má v šatníku každá – dívka, žena a dneska i babička, protože šedesátnice jsou babičky, ale pro mě jsou to dneska mladé holky, když jsou šmrncovní.

Čeho máte v šatníku nejvíc?
Nesmyslů! Jako každá žena si pořád kupuju ty stejné věci pořád dokola. Bílá trička, černé svetry, džíny. Všechno je si to hrozně podobné. Nedávno jsem byla na přednášce o tom, jak si špatně nakupujeme, a bylo to nesmírně zajímavé, dozvěděla jsem se spoustu věcí. Když si jdete koupit nějakou věc, musíte už rovnou vědět, s čím to budete kombinovat. My ženy máme tendence kupovat si pořád jedno a to samé dokola v pocitu, že když si to koupíme příště, bude nám to víc slušet, ale pořád je to to samé a špatně.

Teď se hodně razí ekologické trendy i v módě a vůbec ve stylu života, přizpůsobujete jim svůj život?
Naučila jsem se třídit odpad! S dcerou je to trochu složitější, protože na ni je to moc komplikované, takže jí v tom pomáhám, ale že já jsem začala třídit, to je husarský kousek, protože jsem na to dost lempl. Neberu si v obchodě igelitové tašky, vždy dávám přednost papírové. Dokonce mi kamarádka, která v tomto životním stylu jede hodně hluboce, ukázala obchůdek, kde si můžete nakupovat do vlastních nádobek potraviny. To mám bohužel přes celou Prahu, tak tam pravidelně nechodím, ale už o tom přemýšlím, a to je další úspěch.

Máte ráda podzim, nebo vždycky zatlačíte slzu, když odchází léto?
Mám ráda podzim, ale to myslím přichází s věkem. Nejraději mám zimu, takovou tu bílou chumelenici, když je všechno sněhobílé, třpytivé a mrazivé. Léto je mé nejméně oblíbené období. Na podzim se těším, na burčáčky, zrzavé listí, romantiku. Tatínek vždycky říkal, že až se mi začne líbit podzim, budu dospělá, takže ten se mi líbí asi poslední tři roky.

Na co se v nejbližší době nejvíc těšíte?
Těším se na Máňu, až se mi vrátí ze školy v přírodě. Jsme se pět dní neviděly, a to je pro nás docela dlouhá doba. Jinak zkoušíme Popelku a dneska jsem viděla obě dvě poloviny v kuse a normálně u toho brečím. To je tak krásné, hrají tam samí krásní lidé, princové jsou moc hezcí – i Popelky. Nádherné kostýmy od pana Šolce. Těším se, až vezmu Máňu na první představení, bude nadšená stejně jako další děti, ale i dospělí, rozhodně moje generace, která je odchovaná Popelkou, určitě.

Koho tam hrajete?
Nehraji Popelku, ale neodpustila jsem si vtípek do telefonu – když mi volali, jestli bych nechtěla hrát v Popelce, tak jsem se zeptala, jestli na to už nejsem moc stará. Na druhé straně telefonu bylo hrobové ticho, musela jsem rychle podotknout, že to byl jen vtípek. Hraji královnu, bavila by mě zlá macecha, ale hraji s Pavlem Trávníčkem, který je tentokrát za krále. Jinak macechy jsou Jana Švandová a Veronika Žilková.

Jak jste se na roli připravovala?
Mám za sebou poměrně náročné období a musela jsem se dát dohromady. Začala jsem se více hýbat a přestala jsem pít alkohol. Ráno se cítím lépe a jsem plná energie. Pleť ale po padesátce není co bývala, a tak jsem navštívila malou kliniku na Chodově, kde jsem podstoupila omlazení pleti. Snad budu vypadat zase na dvacet.

Léto je sice pryč, ale jak jste si ho užila? Máte nějaké zajímavé zážitky?
Klasika, my každé léto děláme to samé. Mari má ráda stereotypy, tak jí to nesmím moc měnit, protože jí to nedělá dobře. Byly jsme na tanečním táboře v Brně, kam jezdíme už asi desátou sezonu, potom na dalším táboře v Německu, pak jsme byly za sestrou u Blatné v Holušicích, potom u nás na chatě na Slapech. Já jsem byla ještě týden sama v Chorvatsku, a pak najednou frnk – a bylo po prázdninách. Vždycky to tak rychle uteče.

Všimla jsem si, že jste dávala svou nehodu s kulmou nedávno na Instagram. Jak se to stalo, že jste si vypálila takové srdíčko?
Kamarád mi kulmoval narychlo vlasy, ujela mu ruka a spálil mi čelo. Jenom to trošku zasyčelo, ani to nebolelo. Do druhého dne se mi tam udělal stroupek a krásně ve tvaru srdíčka, tak jsem si říkala: „Třeba to něco znamená, třeba se letos přiřítí nějaká láska!“

 

 

Video se připravuje ...