Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Škola musí počkat, modeling nejde dělat donekonečna, říká modelka Bára Podzimková (19)

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
12. září 2018 | 06:00

Bára Podzimková je vítězkou celosvětové soutěže Elite Model Look z roku 2014. Letos pomáhala novým adeptům s nácvikem chůze a podělila se s nimi o své zkušenosti. Během čtyř let se jí změnil od základu život. Chodí se zpěvákem Albertem Černým (29), letos maturuje a potom hurá do světa.

Báro, je to čtyři roky, co jste se tetelila v řadách dívek na soutěži Elite Model Look, co se za ty čtyři roky stalo nejdůležitějšího?
Vlastně se změnilo úplně všechno. Všechno je v dobrém slova smyslu vzhůru nohama. Je moc příjemné cestovat po světě a dělat, co mě baví. Moc si to všechno užívám.

Po tom, co jste vyhrála i světové finále Elite Model Look, kam vedly vaše první kroky?
Strávila jsem dva měsíce v Japonsku, úplně sama, to bylo trochu vzrůšo. Hned nato jsem už začala dělat po Evropě různé fashion weeky a začala pracovat.

Co rodiče na to, když jste jim zmizela na dva měsíce úplně sama?
Myslím, že se ze začátku hodně báli, ale mamka si to teď užívá, hledí na Instagramu na moje fotky a má ze všeho velkou radost.

Taťka radost nemá?
Samozřejmě je taky šťastný, že dělám, co mě baví, a raduje se z mých úspěchů, ale neprožívá to tolik jako mamka.

Jak moc času trávíte pracovně v zahraničí?
Teď trochu méně, protože jsem ve škole a letos maturuji. Musím vše kombinovat se školou, takže jsem v zahraničí, co to jen jde, ale musím se vracet, psát testy, dělat zkoušky. Sále jsem školou povinná, takže tím je to omezené, ale těším se, až budu mít po maturitě a budu jezdit, kam se mi zachce a na jak dlouho budu chtít.

Takže po škole rovnou modeling, na to se chcete soustředit?
Přemýšlela jsem, jestli jít na vysokou školu, ale potom jsem si řekla, že tohle je příležitost jako žádná jiná, školu mohu vždy studovat později, ta není limitovaná věkem, kdežto modeling ano. Nejdříve se tedy budu věnovat naplno modelingu a potom uvidíme, jakou školu zvolím a jestli vůbec.

Kdybyste teď volila školu, jakým směrem byste se chtěla ubírat?
To je právě otázka, nikdy jsem neměla profesi, kterou bych chtěla vždycky dělat. Modeling mě baví hodně, takže bych se mu chtěla věnovat, ale také mě zajímá zdravé stravování, takže možná nějakou nutriční specialistku. Říkám si, že mě ještě něco cvrnkne do nosu a možná se dám na studia v zahraničí.

Co je v modelingu vaše snová meta, čeho byste chtěla dosáhnout?
Rozhodně by to byla obálka Vogue magazínu a pak bych strašně ráda pracovala se světovým fotografem Stevenem Meiselem.

Jaké hvězdy jste během těch čtyř let potkala a jak vás nakazil hvězdný život?
Myslím, že rozhodně ještě nakažená nejsem, kdybyste mě znali lépe, tak byste zjistili, že hodně času trávím v teplákách. Potkala jsem hodně světoznámých modelek, od Naomi Campbell až po Caru Delvingne, která byla mým velkým vzorem, a to byl opravdu zážitek potkat ji osobně.

Jak moc se změnilo vaše vystupování během těch čtyř let?
Byla jsem vždycky hodně stydlivá a introvertní a musela jsem to najednou překousnout, takže to byla obrovská změna. Získala jsem ale také více sebevědomí a rozhodně jsem se otrkala.

Když fotíte, stává se z vás někdo jiný?
Každý make-up, každý styling je jiný a je potřeba se k tomu nějak postavit a ztvárňovat pokaždé jinou roli a postavu. Modelka je trochu herečka, když se fotí editoriály, které jsou drsnější, tak jsem za drsňačku, jindy zase za křehkou vílu.

Zmínila jste herectví. Kdyby vám někdo nabídl roli, vzala byste to?
Vůbec nevím, necítím se jako herečka. Kdyby to byla nějaká malá rolička, kde bych nemusela moc mluvit a hrát, tak to asi ano, ale jinak bych musela asi jít na kurzy herectví a trochu se tomu pověnovat.

Vaším přítelem je frontman skupiny Lake Malawi Albert Černý. Hodně se tak pohybujete i v hudební sféře, máte i nějaký hudební talent?
Jsem úplný antitalent, neumím na nic hrát a zpívám si jenom ve sprše.

Co společně tedy rádi děláte, když hudba to není?
Jsme venku a rádi sportujeme. Hodně nás baví surfování, teď jsme se vrátili po dvou týdnech ze Srí Lanky, kde jsme hodně surfovali. Také nás baví společně cvičit jógu nebo jsme prostě jen tak doma a užíváme si, že máme klid.

Podívejte se na video s Barborou Podzimkovou z roku 2014, kdy soutěžila o první místo:

Video se připravuje ...
Elite model look, finále • VIDEO: Adam Balažovič

Video se připravuje ...