Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Celebrity bez vzdělání: Kdo ze slavných se vykašlal na školu?

  • Tyhle slavné osobnosti mají jen základní vzdělání.
    30. září 2013 | 06:00

    Vzdělání je základem úspěchu? Ne v případě některých českých celebrit, které mají ukončenou pouze základní školu. Nebyly ovšem líné ani hloupé, jen daly přednost vysněné kariéře.

  • Simona Krainová (40)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Přední česká modelka patří mezi nejúspěšnější ve svém oboru. Simona se dokázala prosadit i v zahraničí, ovšem na úkor svého vzdělání. Už v 16 letech ji objevila modelingová agentura, která ji neváhala poslat na slavná pařížská mola. Tehdy šla střední škola stranou a Simona se rozhodla prosadit jako modelka. Na úkor studia procestovala půlku světa a naučila se mnohem víc, než se píše v učebnicích. Dnes je matkou na plný úvazek a žije spokojený život i bez zkoušky dospělosti.
  • Aňa Geislerová (37)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Držitelka pěti Českých lvů byla sice po ukončení základní školy přijata na Pražskou konzervatoř, ale studium po nějaké době ukončila. Tehdy se totiž rozhodla věnovat modelingu a odjela budovat kariéru do Milána. Její tah se vyplatil, protože dnes je nejen uznávanou herečkou, ale také módní návrhářkou.
  • Tatiana Vilhelmová (35)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Tatiana studovala obor herectví na Pražské konzervatoři, stejně jako její letitá přítelkyně Aňa Geislerová. Obor byl zřejmě zakletý a ani Tatianě se nepodařilo ho dostudovat. I přes neúspěch se dál snažila splnit si svůj sen a povedlo se. Zanedlouho po opuštění školy skočila na prkna, která znamenají svět. Dnes patří mezi přední české herečky, žije s hudebníkem Vojtou Dykem a společně vychovávají nedávno narozeného syna Aloise.
  • David Kraus (33)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Syn moderátora Jana Krause studoval Ježkovu konzervatoř, ale kvůli údajným sporům s Eduardem Klezlou studium ukončil. Tehdy spolu měli konflikt, který vyústil až v Davidův odchod ze školy. David už pár let účinkuje v pořadu svého otce Show Jana Krause jako hudební doprovod.
  • Michal David (53)

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Slavný hitmaker se "vykašlal" na maturitu kvůli hraní v kapele Kroky. Dveře konzervatoře se pro něj navždy zavřely a Michal se rozhodl rozjet hudební kariéru na úkor školy. Později se sám přiznal, že nikdy nebyl studijní typ, a že své volby nelituje.

Diskuse ke článku
.