Neděle 15. září 2024
Svátek slaví Jolana, zítra Ludmila
Zataženo, déšť 14°C

Poklad českého designu: Značku Machač, která šije i větší velikosti, milují ženy ve 20 i v 80 letech!

Video se připravuje ...
Česká módní firma Machač: Milují ji ženy od 25 do 80 let, i dámy ve velikosti 46
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
2. září 2024 | 06:00

Značka Machač navrátila do ulic módu, jenž je absolutní českou chloubou. Za vysoce kvalitní modely šité v tamních dílnách stojí rodinná firma, jejíž módní kořeny sahají až do devadesátých let. Jejím poznávacím znamením není jen kvalita a česká výroba, ale také nadčasová, avšak zraky poutající móda, která v ulicích vábí svojí pestrou paletou. Ano, přesně tak, pokud nejste příznivcem pestrých barev, tato značka vás to naučí. Omladí totiž i dámy v osmdesáti letech a dodá sebevědomí dámám větších velikostí. Co byste měli ještě o tomto pokladu českého designu vědět?

Módní kořeny přes 30 let staré

Za touto oděvní značkou pocházející z České Třebové stojí celá rodina Machač. Jednotliví členové se podílejí na všech oblastech tohoto byznysu vzhledem k tomu, že jim móda byla vždy velmi blízká, jak se nechala slyšet designérka a marketingová manažerka rodinného podniku Tereza Machačová. Vše začalo v rodinném domě, kde její babička založila na počátku devadesátých let obchod nesoucí název Kožichy, klobouky, oděvy.

„Společně s taťkou, tetou a mamkou tak nějak tu firmu postupně budovali, a protože mamka chtěla být kdysi návrhářkou, ale pak se mnou otěhotněla, tak se jí to nesplnilo. A ona vlastně, si myslím, že nějak ten svůj sen přeformovala až do aktuální podoby. Sestra vystudovala střední školu, design, návrhářinu, a vlastně díky tomu se firma tak nějak začala postupně rozrůstat do té podoby, kde jsme teď. Ale jinak zkrátka celá rodina, co jsme žili v tom domě, tak každý přiložil ruku k dílu. Babička, děda, teta, všichni,“ nechala se slyšet exkluzivně pro Blesk pro ženy Tereza Machačová.

Pohodlí pro všechny!

Do roku 2017 tak butik fungovat jako obchod různých značek, avšak následně přišel zlom, kdy začali s vlastní produkcí. A tak vznikla značka Machač, která chce do ulic navrátit českou módu na české ženy. Pro koho tedy šije a na co se tato móda nejvíce zaměřuje? „Mimo barev se snažíme do našich kolekcí dávat to, aby se v tom žena cítila opravdu pohodlně. Šijeme i větší velikosti (do 48) a jedna z takových těch oblíbených věcí jsou víceúčelové šaty v košilovém střihu, které se dají použít i jako kabátek,“ vysvětlila Tereza Machačová. Značku Machač si oblíbily ženy ve věku od 25 do 80 let, které mají rády nadčasové kousky v extravagantnějším pojetí. A co vy, vybrala byste si některý z kousků?

Na to nejlepší z českého designu se podívejte do galerie. Celý příběh rodinné firmy najdete v úvodním videu!

Dámské oblečení za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová