Sobota 14. září 2024
Svátek slaví Radka, zítra Jolana
Zataženo, déšť 9°C

Trend, který ovládne dalších 6 měsíců: Jak nosit leoparda, abyste vypadala vkusně i v 60?

29. srpna 2024 | 05:00

Byly jsme svědky toho, že leopardí vzor začal vystrkovat své drápky už počátkem jara. Nyní vzal módní scénu doslova útokem a rozšířil se snad do všech obchodů a na všechny nadčasové kousky, které nutně potřebujeme. Vyjímá se totiž na šatech, denimu, svetrech, halenkách, svrchnících, botách i kabelkách. Tato kočičí estetika je tak na svém absolutním vrcholu a jak hlásají přední světové značky, predikce toho trendu nepoleví ani v následující podzimní a zimní sezoně. Jak tento trend nosit už teď?

Leopardí vzor je zpět a to ve své plné síle! Je natolik monumentální, že snad neexistuje obchod, kde by se tento print nevyskytl. Přitom to není zcela tak dávno, kdy byl tento vzor divoké šelmy přirovnáván k lacinosti a s vytříbeným vkusem neměl příliš společných ekvivalentů.

V současné době však prošel výraznou módní proměnou a z nevkusného vzoru na ne příliš kvalitních materiálech a sofistikovaných modelech se stal uznávaný seriózní trend. Seriózní natolik, že bude lichotit i starším dámám a dodávat jim na značném sex-appealu.

Leopardí vzor je nyní natolik „sexy“, že každého ponouká k jeho koupi. Na jednu stranu je tolik dospělý, tolik elegantní, na druhou výstřední, avšak v únosné míře i pro všechny minimalisty. A právě v v kombinaci s nadčasovými modely v unitární barvě vynikne nejvíce!

Co by nemělo chybět žádné ženě v letním šatníku? To se dozvíte v rozhovoru s návhářem Dominikem Navrátilem:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Minimalistický leopard

Pakliže zkombinujete kočičí top či halenku s elegantními černými kalhotami čistých linií, a doplníte sofistikovanou obuví, dodáte svému vzhledu maximálně elegantní náboj. Totéž bude platit i u leopardího saka, které bude nadmíru vkusné pospolu se zvonovými džíny a rolákem tmavé palety barev nebo leopardí trenčkot navrstvený na minimalistických malých černých. Ideální podzimní looky, kterými rozhodně nešlápnete vedle, i když vám už dávno není 20 a vlastně už ani 50.

S oversized tričkem

Žhavým mladistvým trendy lookem je bezesporu sukně v maxi délce či dlouhé slip dress pospolu s oversized tričkem, které na nich nechte volně splývat. Pokud ale máte raději v oblibě více vypasovanou postavu, vytvořte podél jedné strany trička uzel, čímž dá větší důraz vaší siluetě.

S energickou červenou

Leopardí vzor bude mít však ten největší šmrnc pospolu s červenou barvou. Kočičí šortky či delší bermudy zkombinujte s červeným minimalistickým tričkem, nebo kalhoty či sukni animálního vzoru dolaďte černými a bílými odstíny ostatních základních kousků, a k nim přidejte červený šátek, kšiltovku nebo boty.

Pro více inspirace se podívejte do naší galerie. Věřte, že u jednoho kousku rozhodně nezůstanete!

Stylový outfit za výhodnou cenu vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová