Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 12°C

Hvězda Vyprávěj Andrea Růžičková: Ukázala svůj nejstarší kousek! Po 12 letech ho stále oblékne

Video se připravuje ...
Hvězda Vyprávěj Andrea Růžičková: Ukázala svůj nestarší kousek! Po 12 letech ho stále oblékne
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
5. září 2024 | 05:00

V šatníku slavných. Pořad, který nejen představuje styl řady významných dam i pánů naší společnosti, ale odkryje mimo jiné i poklady z designérské scény. Dnes nám odtajní svůj styl sympatická herečka Andrea Růžičková, rozená Kerestešová, která oblečení vnímá jako vyjádření sebe samotné. Přes den plných aktivit se dvojnásobná maminka cítí nejlépe v neutrálních barvách a sportovní eleganci, na večer, kdy chce upoutat pozornost a rozzářit se, vsází na výrazné optimistické barvy a ultra ženské siluety. A právě proto nás přivítala v nádherných prostorách obchodu Lazy Eye, kde se potkávají padesátá léta s absolutní esencí ženskosti. Který kousek je v jejím šatníku úplně nejstarší, a v čem se cítí nejpohodlněji? Pohodlně se usaďte, další díl V šatníku slavných právě začíná.  

Když jdou trendy stranou aneb Milovnice upnutých džínů

Andrea Růžičková bere oblečení jako vyjádření sebe samotné a trendy tak v tomto ohledu vůbec neřeší. Primárně jí tak záleží na tom, aby móda sloužila jí a ne naopak. Nenechala se strhnout ani lavinou ultra trendy širokých džínů, které po několika letech sesadily z trůnu tolik oblíbené upnuté skinny jeans. „Mám ráda tyto slim džíny, které jsou ale elastické, abych se mohla hýbat, a aby mě nikde nic netlačilo. Mám je určitě tři roky, pořád mi jsou, vypadají dobře a hlavně se v nich cítím dobře. Neznamená to tedy, že si půjdu teď něco koupit jen proto, že je to trendy,“ nechala se slyšet stále usmívající se herečka.

Cílená barevnost

Džíny, které většinou nosí s teniskami, topem a sakem, jsou odrazem nadčasové kapsulového šatníku a věrně tak tyto módní kombinace odrážejí sportovní eleganci, na kterou herečka nedá dopustit. Denní looky pak celkově ladí do neutrálních tónů z řady nevyčnívající, avšak na společenských událostech je herečka ráda vidět. Sahá většinou po šatech s důrazem na pas ve výrazných odstínech. „Mám ráda velmi výrazné barvy, ale musím na ně mít náladu a už je to víceméně cílené na určitou akci. Barevnost mi dělá dobrou náladu a vždycky pomůže upoutat pozornost. A navíc člověk, když je třeba unavený, tak by měl na tu barvu vsadit, protože ho vždycky rozzáří,“ nechala se slyšet Andrea Růžičková.

Andrea Růžičková vs. Lazy Eye

Andrea nás na natáčení přivítala v nádherných prostorách značky Lazy Eye, za kterou stojí Hana Noble, která je jednou z průkopnic retro a vintage stylu u nás. Inspirovala se módou 40. a 50. let při pracovně studijní stáži v USA a Londýně, kterou vtiskla do svých kolekcí. Její tvorba je založena především na šatech s retro nádechem v typicky áčkové splývavé siluetě, charakteristické tehdejší doby. Šaty, které tančí s každým pohybem, obléká i Andrea, která vnímá značku jako esenci ženskosti. To je taktéž typické pro tuto značku, ale i nezávislost a svoboda projevu ženy.

Název Lazy Eye totiž vznikla podle pojmenování oční vady Hany. Znamená to, že má jedno víčko přivřené, čemuž se říká syndrom líného oka (lazy eye). Sama designérka však tuto anomálii nevnímá jako vadu na kráse, celkově netrpí pochybnostmi o svém vzhledu, což se bohužel nedá říci o ostatních ženách. Vnímá u zákaznic, že řeší své nedostatky. Značka tak právě apeluje na čirou ženskost a na zvednutí sebevědomí.

Sebevědomí dodávají i Andree vzhledem k tomu, že střihy šatů zvýrazňují pas. „Cítím se v nich absolutně pohodlně, absolutně žensky. Já tohle doslova potřebuju, protože moje postava není úplně přesýpací hodiny. Vlastně jsem útlá, ale rovná, takže to zvýraznění v pasu je pro moji postavu,“ vysvětlila půvabná herečka.

12 let staré šaty

Značka Lazy Eye je s Andreou spjata roky. Což dokazuje fakt, že první dárek k Vánocům od jejího manžela byl právě jeden z modelů této značky. „Mně se strašně líbily a manžel si toho všiml. Mám je dodnes a pořád je nosím a pořád mi jsou. Jsou krásně holčičkovský, veselý a strašně ráda je nosím na takové ty pikniky, garden party přes den, kde se člověk chce jenom smát, a volně sedět na trávě a tak. A to je příklad udržitelnosti,“ uzavírá Andrea Růžičková.

Co dalšího prozradila o svém stylu? To se dozvíte v úvodním dílu.

Všechny díly pořadu naleznete ZDE. Najdete tam styl Báry Polákové, Leony Machálkové, Vlastiny Svátkové či Veroniky Kašákové.

Na ty nejlepší looky Andrey Růžičkové se podívejte do naší galerie.

Inspiroval vás styl Andrey Růžičkové? Trendy kousky za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová