Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Už nebudete chtít nosit jiné: Nejpohodlnější střihy kalhot i sukní, které navíc opticky zeštíhlí

  • Už nebudete chtít nosit jiné: Nejpohodlnější střihy kalhot i sukní, které navíc opticky zeštíhlí
    19. srpna 2023 | 06:00

    Existují vůbec ideální kalhoty nebo sukně, které se zavděčí všem typům siluet? A které budou navýsost pohodlné a nositelné k většině příležitostí? Nároků není málo, ale máme dobrou zprávu: Existují! Náš výběr pěti střihů totiž zpodobňuje lekci optického klamu o tom, jak vykřesat z jakékoliv postavy mnoho.

  • Bermudy

    V šortkách se dost možná budete cítit lépe než v sukních, které se leckdy všemožně posouvají s každým dalším krokem. A kontrola a upravování oděvu za doprovodu nepohodlí je to poslední, co bychom chtěly v úporných třicetistupňových horkách řešit. V těchto dnech se vám zavděčí elegantní bermudy, které se staly národním oděvem bermudských byznysmenů.

    Jejich historie sahá ale až do koloniálních dob britského námořnictva Royal Navy. Britští vojáci se najednou ocitli v tropických oblastech, a tak si zkrátili kalhoty do přibližné délky 3 palce nad kolena (7,5 cm). Od té doby jsou krátké kalhoty aneb prudce elegantní dlouhé šortky rovného střihu součástí námořní, ale i policejní uniformy, nevýslovnou službu však prokážou i ve vašem šatníku.

    Letos se dle aktuálních trendů střih těchto delších šortek rozšířil (oproti loňským sezonám, kterým dominoval užší střih v denimu), a tak jemně širší linie zjemní křivky boků. Pokud navíc zvolíte bermudy s vysokým pasem či s decentním vzorem pruhů, vytvoříte iluzi delší siluety.

    Jaké další střihy sluší postavám S i XL? Na to se podívejte v jednom z dílů pořadu Souboj velikostí!

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Áčková silueta

    Jestli jsou vám přece jen nakonec milejší sukně, rozhodně nešlápnete vedle s áčkovou verzí s vysokým pasem, ale i s mírně volnějším, rovným střihem. Budou vhodné zejména pro dámy s postavou hrušky, tedy s dolní částí výraznější oproti subtilnímu vršku. Vyzkoušeno, prověřeno! Vysoký střih odpoutá pozornost od boků, a tělesné proporce se tak opticky protáhnou. Bilanční souhru vytvoří s topem zastrkaným či s crop topem spolu se sakem s ramenními vycpávkami.

  • Do zvonu

    Pokud chcete vybalancovat proporční nesoulad spodní a horní části, lichotivou volbou budou zvonové kalhoty v prodloužené délce. Na ně nedá dopustit ani Kristina z instagramového profilu Zkabinky, která spolu s kamarádkou Žanetou fotí aktuální kolekce z obchodů na své XL postavě (Žaneta vel. S). „Jestli mám vypíchnout jednu věc, která je pro nadcházející podzim nepostradatelná, tak zvonáče! Na rozdíl od kalhot a džínů ve slim střihu jsou na silnějších nohou lichotivé a udělají hezčí tvar. Jen to chce podpatky,“ nechala se slyšet.

    A boty na podpatku v ostré špičce jenom doporučujeme. Siluetu vám navíc propůjčí i zvonové kalhoty s předními rozparky či puky uprostřed.

  • Paperbag

    Není divu, že tento střih kalhot se těší neustálé oblibě. Nejenže jsou vzhledem k převážnému dekoru opasku či výrazným skladům v pase prudce elegantní, ale také jsou flexibilní vůči nejrůznějším typům postav. Mají totiž privilegovanou schopnost podtrhnout přednosti jakékoliv postavy. Jejich vysoký pas totiž zakryje větší bříško, naopak vytvoří žádanou ženskou siluetu přesýpacích hodin, kterou ocení i ženy s rovnou postavou. Fakt, že jejich délka končí nad kotníky, opticky prodlouží i dámy malého vzrůstu. Dbejte jen na jediné: vzhledem k okrasnější vrchní části kalhot zvolte minimalističtější top.

  • Až na zem

    Iluzi delších nohou pak poskytnou opravdu dlouhé palazzo kalhoty v širším či rovném střihu. Elegantní kalhoty s předními puky navíc zmírní velikost boků. Elegantní souhru vytvoří především v podobě kostýmku a se sofistikovanou oblekovou vestičkou nebo jednoduchou bílou košilí.

    Stylový outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.