Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Oslavenkyně Ewa Farna: Královna pódia, ale i stylu! Které její módní momenty milujeme?

12. srpna 2023 | 06:00

Cenami ověnčená polsko-česká zpěvačka Ewa Farna slaví nádherné životní jubileum. Ve svých třiceti letech má za sebou úctyhodnou kariéru, ve které úspěšně pokračuje dále, přestože je dvojnásobnou maminkou. Talentem obdařená umělkyně inspiruje i svým osobitým módním stylem a vztahem k sobě samotné. Které módní momenty jsou absolutně nezapomenutelné a které atributy tvoří její vytříbený módní vkus?

Neopouští ji nebývalá energie, kterou skrze koncerty přenáší na svou silnou fanouškovskou základnu. Obdivuhodná je nejen kvůli neutuchajícímu pěveckému talentu, ale i podpoře směrem k dalším ženám, pro které je oporou v sebelásce – přijetí vlastního těla.

Dokonalé tělo jako základ úspěchu? A co dokonalost vlastně je?  

Na to své si totiž zejména v období citlivých let dospívání vyslechla a přečetla nespočet nelichotivých komentářů, kterými byla neprávem pranýřována. Jako kdyby tělo bylo ekvivalentem zaručeného úspěchu a respektu a obdivu od ostatních. Jak se sama několikrát nechala slyšet, to, že její rafička na váze neukazovala 50 nebo 60 kilogramů, přece neznamená, že nemá právo být zpěvačkou. Na vlnu kritiky svých tělesných proporcí s nadsázkou reagovala songem Mám boky jako skříň (r. 2017), který se stal úspěšným megahitem.

Rezonující téma

Rezonujícím však byl klip Tělo, který viděl světlo světa poprvé před bezmála třemi lety. Spolu s mnohými ženami ukázala své tělesné "anomálie" tak, jak skutečně vypadají, ať už po vážných nemocech, operacích či po porodu. A vyplatilo se. Osvěta se rozletěla i za velkou louži!

Streamovací společnost Spotify ho totiž zařadila do playlistu se skladbami umělkyň z celého světa za účelem boje za rovnoprávnost žen v hudebním byznysu. Díky tomu se tak dostala na slavnou reklamní obrazovku na newyorském Times Square. „Times Square, New York, právě teď! Tak teď už jsem oficiálně velká jak barák. Tahle velikost XXL mi docela lichotí,“ vtipně poznamenala na svém instagramovém účtu a zároveň se těšila z úspěchu klipu, který do dnešního dne zhlédlo neuvěřitelných 5,3 milionu lidí.

Ikonické modely

Ewa Farna inspiruje i svým módním vkusem. Ačkoliv budí zejména na předáváních ocenění Českého slavíka rozporuplné názory na vynesené modely, nutno podotknout, že přes jistý dress code se na těchto slavnostních událostech prezentují umělci, kteří mohou popustit uzdy kreativitě. Loňskému modelu dominoval sametový overal, na kterém bylo navrstveno oversized sako s blyštivým dekorem. Posloužilo jako mini šaty. Část těla zahalená v lesklé modři korespondovala s opulentní korunou, kvůli které byla označována jako socha Svobody nebo ledová královna.

Na rozhovor ze Slavíků se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Přitom kreativní diadém pochází z dílny šperkařky Anny Škardy, která spolu s manželem vystupuje pod značkou Carbickova Crowns a se svou značkou bižuterie slaví nebývalé úspěchy. Jejich šperk zdobil Khloé Kardashian, korunku ale vyráběli kupříkladu i pro divu Beyoncé.

O rok dříve v roce 2021 oblékla taktéž jeden ze zajímavých modelů, které se vryly do paměti všem. Těhotenské bříško dala na odiv v overalu, který byl utvořen duem saténových kalhot hnědé barvy a koženého topu s hříšně hlubokým dekoltem totožné barvy. Ewa dokazuje, stejně tak jako zpěvačka Rihanna, že těhotenské bříško není nutné zakrývat.

Dechberoucí byl však model, který vynesla při příležitosti prosincového koncertu nadace Polsat ve Varšavě v roce 2021. Vyjímala se v dlouhých sněhobílých šatech se vzdušnými balonovými rukávy, jejichž zakončení dekorovalo snové peří. Noblesu navíc podtrhla dlouhými visacími štrasovými náušnicemi.

Líbivý maximalismus

Nemusíme ale nutně hluboce vzpomínat na její ikonické modely. Ty totiž pravidelně vynáší i na své koncerty po čas svých turné. Nedávno sklidila nevídané ovace za model vynesený v rámci koncertu v Olomouci. Přidáváme se k fanouškům, jsme stále ohromeny z třásňových šatů, jež vynikaly třpytem i ombré efektem, kdy se mezi sebou mísily zlatá a stříbrná barva. O měsíc dříve na koncertě v Brně předvedla okulibý levandulový kalhotový kostým sestávající také z oversized saka s třásňovými rukávy, které hrály všemi barvami.

Milovnice sak, ikonického materiálu a barev

Ewa má obecně slabost pro svrchníky v podobě oversized sak. Oblékla jich celou škálu – od modrých tónů přes zelené a unitární barvy až po fialové odstíny. Výjimkou nejsou ani modely v ikonickém denimu, který zpěvačka pravidelně vynáší. Inspirativní je však obecně její dopaminové oblékání, tedy styling založený na saturovaných barvách, jež pozitivně brnkají na strunu nálad nejen samotné nositelky. Na Ewě milujeme zejména signální oranžovou, kterou nosí jak na již zmiňovaných sakách, tak třeba i na teplákovce.

Inspiroval vás styl Ewy Farné? Trendy kousky za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na její looky se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová