Neděle 15. září 2024
Svátek slaví Jolana, zítra Ludmila
Zataženo, déšť 12°C

Zpět do kanceláře: Look podle Nicole Kidman, který by měly mít ženy v šatníku ve 30 i 50

4. září 2024 | 05:00

Americko-australská herečka Nicole Kidman předvedla na filmovém festivalu v Benátkách jeden okulibý model, než druhý. Šik byla i v docela obyčejném looku, založeném na nadčasových kouscích kapsulového šatníku, který ji natolik omladil, že byste jí stěží hádaly její věk. Které kousky by neměly chybět ani ve vašem stylu po vzoru této herecké ikony?

Sedmapadesátiletá herečka Nicole Kidman opět dokázala, že v módních vodách proplouvá se vší přirozeností, a že k mladistvému vzhledu stačí znát pár stylistických triků. Oblékla se totiž do zcela nadčasového looku, který by neměl chybět v šatníku žádné ženy. Navíc ho využijete po návratu z dovolené do prostor kanceláře, pakliže váš pracovní dress code striktně nevyžaduje kostýmek, a ručička teploměru neukazuje přes třicet stupňů. O kterých kouscích, které zaručeně uberou pár let, tu vedeme řeč?

Redakční tip: Zajímá vás styl celebrit? Pak jste na správné adrese! S pořadem V šatníku slavných nahlédnete do módního vkusu těch největších hvězd českého showbyznysu. Všechny díly naleznete ZDE (klikněte), kde uvidíte třeba díl s ikonickou zpěvačkou Leonou Machálkovou:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Bílá jako základ úspěchu

Pakliže chcete přidat na mladistvém vzhledu, s nadcházejícím podzimem se vyvarujte příliš tlumených tradičních barev, jako je kupříkladu bordó. Ačkoliv tento tón vyznívá nadmíru luxusním dojmem, zralým dámám přidává ještě více na věku. Pokud tak chcete dodat do svého stylu větší šmrnc, zaměřte se na světlou paletu barev. Ideální příležitostí je tak koupě nadčasového bílého trička z prvotřídní bavlny, které svými čistými liniemi povýší váš outfit na maximum. Navíc bude základním stavebním kamenem, který budete moci vrstvit s kardigany, ikonickými svrchníky, lichotivou kombinaci budou také tvořit s kalhotami, ale i sukněmi všeho druhu.

Dalším zcela primárním základem šatníku, respektive botníku, jsou bílé minimalistické tenisky bez zbytečných ozdob navíc. Jsou nejen sofistikované, ale i vskutku pohodlné, a pokud zainventujete do koženého modelu, vydrží vám roky.

Nákupní tipy: tričko COS, 35 EUR (cca 878 Kč); flare džíny Mango, 1299 Kč; sako H&M, 959 Kč; kožené tenisky Gabor, prodává Baťa, 3399 Kč; kabelka Mango, 999 Kč; voděodolné náušnice SLISSH, 890 Kč; sluneční brýle Versace, 265 EUR (cca 6644 Kč)

Dobře padnoucí džíny

Klíčovým artiklem jsou i dobře padnoucí džíny. Pokud chcete letos na podzim vyzkoušet změnu a opustit od klasických rovných střihů, zkuste decentní zvonové džíny. Ty totiž udělají nevýslovnou stylistickou službu malým dámám i ženám s výraznějšími křivkami. Jejich vysoký pas a rozšiřující se nohavice totiž opticky přidají pár centimetrů navíc a tak siluetu v obecném pojetí opravdu zeštíhlí.

50 odstínů saka

Sako je bezesporu absolutní módní nezbytností. Je totiž tím nejvíce všestranným oděvem, který si může obléknout bezesporu každý. Nepodléhá totiž věku, fyzickým proporcím, ale ani genderu. Navíc v cuku letu vytvoří nablýskaný vzhled bez námahy a dodá mu tak na okamžitém vytříbeném stylu!

Méně je více

A rada závěrem? Méně je opravdu více. Pokud si nejste jistá v kombinacích se vzory, vsaďte na čisté unitární modely v celistvých barvách, bez zbytečných motivů. Tak docílíte větší sofistikovanosti, ale i lepší kombinovatelnosti!

Na look s těmito módními atributy podle Nicole Kidman se podívejte do naší galerie. Najdete tam i její další vydařené modely.

Trendy outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová