Úterý 10. září 2024
Svátek slaví Irma, zítra Denisa
Zataženo, déšť 20°C

Leona Machálková vypadá v 57 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Video se připravuje ...
Leona Machálková vypadá v 57 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
8. srpna 2024 | 05:00

V šatníku slavných. Pořad, který nejen představuje styl řady významných dam i pánů naší společnosti, ale odkryje mimo jiné i poklady z designérské scény. Dnes nám odtajní svůj styl půvabná zpěvačka, jejíž šatník je vše, jen ne nudný. Leona Machálková totiž zpodobňuje pravou dámu v elegantních šatech, absolutní divu ve zraky poutajících modelech na jevišti, miluje ale i džíny a tenisky. Tato kombinace luxusní, vysoce sofistikované módy pospolu s nadčasovými kousky na denní nošení, je zároveň i odrazem tvorby designérky Jitky Klett, se kterou Leona již dlouhodobě spolupracuje. A právě v dechberoucích prostorách fashion studia této návrhářky nás ikonická zpěvačka přivítala. Co vše Leona Machálková odkryla ze své nejen módní osobnosti? Pojďte s námi nahlédnout na další zbrusu nový díl!

Leona Machálková je jednou z pěveckých českých ikon, která září na tamní scéně neskutečných 30 let. Boduje svým nezaměnitelným hlasem, ale i svým mladistvým, tolik energickým vzhledem, kdy lze stěží uvěřit, že tato hvězdná persona nedávno oslavila své 57. narozeniny. Jak nám ale prozradila, s věkem už ale některé módní atributy upozaďuje a dává přednost většímu pohodlí. Na co si tedy skutečně potrpí a jak sama sobě přezdívá?

Módní tipy pro mladistvý vzhled

Ačkoliv je Leona hrdou nositelkou šatů, ve kterých pravidelně vystupuje, v běžném civilu nedá dopustit na různé kalhoty, ale především na pohodlné a nadčasové džíny. Dříve jsme na ní mohli vídat upnuté denimové kalhoty ve slim střihu, ale jak se nám svěřila, s otevřenou náručí přivítala změnu trendu, kdy tolik oblíbené „slimky“ nahradila širší nohavice. „Léta jsem nosila skinny jeans, ale teď jsem strašně šťastná, že přišly do módy volnější kalhoty, takže si to užívám. Je v tom prostě bezvadně. Myslím si, že to i působí mladistvě, že dneska kolikrát, když vidím dámu, která i zrovna nemá úplně ideální postavu, jak je obrýsovaná vlastně v těch upnutých skinny kalhotách, tak jsem si říkala, že to není úplně ono. Obzvlášť naši věkovou kategorii bych ladila do něčeho lichotivějšího,“ nechala se slyšet Leona Machálková.

Fakt, že slim neboli skinny kalhotám už opravdu odzvonilo, kvituje i renomovaná stylistka Irena Vokrojová, která svým odborným komentářem doprovází celý pořad. V případě Leony by se nebála volit ještě více širší nohavice, než jsou ty v rovném střihu. Širší kalhoty s vysokým pasem dodávají nejen na větší mladistvosti, přidají ale i opticky pár centimetrů navíc, což znamená jediné – zeštíhlí postavu.

Doba tenisková

Vedle absolutně ikonických denimových kalhot najdeme ve zpěvaččině šatníku, respektive botníku, v četném zastoupení bílé tenisky. Ty jsou totožným módním evergreenem, a pakliže volíte stejně jako Leona ty v minimalistickém pojetí, bez přídavných okras a log, hodí se vám ke všemu. A navíc zpodobňují další omlazující prvek, na který by měly apelovat zejména zralé dámy.

Teniskám a celkově pohodlné obuvi dává Leona v poslední době přednost před hříšně vysokými podpatky, se kterými ještě donedávna neměla problém. „Nevěřila jsem mamince, když mi říkala, že už nemůže nosit vysoké podpatky, že jí z toho bolí kostičky. A říkám jí - mami, prosím tě, vždyť jsi v tom jenom pár hodin. A dneska jí tedy dávám za pravdu,“ přiznala zpěvačka a dodala, že když sedí někde v lodičkách, třeba v Rudolfinu, tak si podpatky normálně vyzuje. „Obuji si je až potom vlastně na nějakou tu chůzi a stání. Jsou krásné, vysoký podpatek je nádherný, vždycky ta noha v tom vypadá dobře a říká se, že vlastně i držení těla v tom má člověk lepší,“ dodala Leona Machálková.

Košilová posedlost

„Jsem vyloženě košilový typ. Košilová Leona,“ říká o sobě zpěvačka. Bezmezně je miluje a dává přednost především těm z kvalitních materiálů, jako je pravé hedvábí. Její nejoblíbenější modely jsou z dílny designérky Jitky Klett, se kterou Leona dlouhodobě spolupracuje. „Jitka, to je zlatíčko, je to úžasná žena, jejíž modely velmi ráda vyhledávám, a tedy nosím,“ vysvětlila zpěvačka.

Leona Machálková & Jitka Klett

Designérka Jitka Klett, která nás při natáčení hostila ve svém nádherném salonu, se zaměřuje nejen na couture kolekce s působivými, tolik exkluzivními šaty, tvoří ale i již zmíněnou nositelnou a velmi elegantní módu. Sofistikovanost modelů tkví nejen v kvalitních materiálech a zajímavých střizích, ale i v autorských potiscích. Konkrétně variabilně vázaná košile, kterou Leona s oblibou nosí, pochází z kolekce Luna a vyjímá se právě samotným potiskem látky. Ten byl inspirován fotografiemi bývalého prezidenta Slovenské republiky Rudolfa Schustera, na nichž byly záběry zamrzlého jezera, které ve spojení s otevřenou přírodou a zimním obdobím vytváří v detailním záběru neopakovatelný vzor. Tvorba Jitky Klett tak zcela zapadá do stylu Leony Machálkové, která jde stylu pravé dámy s nadčasovým šatníkem zcela naproti.

Jaká je Leona na jevišti, které šaty si nechala ušít na počest Hany Zagorové a na čem lpí při nákupu nových kousků? To a více se dozvíte v novém dílu V šatníku slavných, na který se podívejte v úvodu článku.

Všechny díly naleznete ZDE. Najdete tam styl Báry Polákové a Nesvadbové, Vlastiny Svátkové či Veroniky Kašákové.

Trendy outfit ve stylu Leony Machálkové pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na ty nejlepší outfity Leony Machálkové se podívejte do naší galerie.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová