Pátek 2. srpna 2024
Svátek slaví Gustav, zítra Miluše
Zataženo, déšť 23°C

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Video se připravuje ...
Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
12. července 2024 | 06:00

V šatníku slavných. Pořad, který nejen představuje styl řady významných dam i pánů naší společnosti, ale odkryje mimo jiné i poklady z designérské scény. Dnes nám odtajní svůj styl Barbora Poláková, úspěšná zpěvačka, pětinásobná držitelka hudebních cen Anděl, herečka, maminka dvou dcer, ale také milovnice udržitelné, lokální tvorby a pestrobarevné palety barev. Proto nás přivítala v dechberoucích prostorách ateliéru designérky Kateřiny Geislerové, která Báru naučila v módě mnohé. Čím si vykrystalizovala svůj styl, co je jejím klíčem k udržitelnosti a jaký je její nákupní motto?

Kvalita nad kvantitou

Talentem obdařená herečka a zpěvačka Barbora Poláková vydala nedávno svoji třetí desku nesoucí název ON/OFF, ve které je svá, osobitá, bláznivá, ale i zklidněná. Na jedné straně se tak potkává optimismus, který je doprovázen lehkou sklíčeností. A přesně taková je i ve svém stylu, jež odráží její šatník skříň. Tedy absolutně osobitá s jasně charakteristickým vkusem, na druhé straně stojí pevně nohama na zemi, což znamená jediné. Vsází na nadčasové kvalitní kousky, jako jsou trenčkoty, kabáty, saka, košilové šaty, džíny, trička nebo široké kalhoty. Vždy jsou ale něčím ozvláštněné, ať už poutavým vzorem, výraznou barevnou tonalitou nebo již zmíněným kvalitním zpracováním.

A právě kvalita je pro ni alfou a omegou. „Je hrozně důležité si to trochu přenastavit v hlavě, raději zainventovat, ale s tím pocitem, že ta věc vám zůstane delší dobu. Než se nechávat, ne napálit, ale tak jako namotávat na různé slevy a materiály, které vám ale po čtyřech vypráních prostě fakt nebudou držet,“ nechala se slyšet zpěvačka.

Bára Poláková vs. Kateřina Geislerová

Její módní nastavení tak zcela odpovídá tvorbě designérky Kateřiny Geislerové. Ta vnesla do tamního prostředí sofistikovaný francouzský šmrnc, a to vzhledem k tomu, že dlouhá léta žila v Paříži. Její značka zpodobňuje nebývalou eleganci založenou na kostýmcích, sukních, šatech či kabátech vysoké krejčoviny, z nadmíru kvalitních materiálů. Jsou typické nejen dokonale padnoucími střihy, ale i působivou výraznou barevností i vzory.

Co Báru naučila designérka?

A právě na pestré barvy naučila i Barboru Polákovou. „Úplně jsem přestala nosit černou, protože ji vlastně nenosí ani Káťa. Nějak jsme se o tom bavily, a tak mě to inspirovalo. A kdykoliv sáhnu po té černé barvě, tak ji zase dám zpátky a řeknu si vlastně proč. Když mám jakoukoliv barvu na sobě, tak se prostě cítím líp, ten den je barevnější, i když to zní jako hrozný klišé,“ prozradila zpěvačka a dodala, že není zatížena na konkrétní barvu, ale sympatické jsou jí zejména pastelové odstíny.

„Káťa mě ještě naučila nosit červenou, kterou jsem do té doby vůbec nenosila a musím říct, že když mám na sobě tu červenou barvu, že se cítím jinak. Nedokážu vám popsat teď jak, ale prostě je to takový jako odvážnější stav duše,“ prozradila exkluzivně pro Blesk pro ženy Bára Poláková.

Značnou barevnou stopu v šatníku kvituje i renomovaná stylistka Irena Vokrojová, která svým odborným komentářem doprovází celý pořad. „Barvy jsou skvělá věc a kéž by jich české ženy měly v šatníku mnohem více. Bohužel se jich bojí, protože jsou pak více vidět a sahají po té bezpečné černé. Jsem ráda, že Bára se toho nebojí a sáhne třeba i po výrazné červené, která je takový ten magnet a pak je žena úplně středem pozornosti,“ vysvětlila stylistka.

Klíč k udržitelnosti

Bára, jakožto milovnice udržitelné módy, se snaží zdravé nákupní chování předávat i svým dcerám. „Mám dvě dcery, a protože jsem zjistila, že toho mám moc, tak jsem si říkala, že musím buďto vymyslet bazárek, nebo přijít na to, jakým způsobem to zužitkovat tak, aby to někomu pomohlo. A pak mi došlo, že dcery budou růst a budou chtít spoustu věcí, a tak jsem se rozhodla, že jim začnu dělat takový krabice,“ svěřila se herečka a zpěvačka. Třídí tak ty nejvíce nadčasové a kvalitní kousky, které tak předá další generaci.

A nákupní Bářin tip závěrem?

„Pokud nenastane wow efekt hned po tom, co si věc na sebe obléknete, tak není vaše! Nemá cenu se přemlouvat,“ radí Bára Poláková.

Co dalšího prozradila o svém stylu Bára Poláková? To se dozvíte v úvodním rozhovoru! 

Další díly V šatníku slavných naleznete zde. 

Trendy outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová