Sobota 5. října 2024
Svátek slaví Eliška, zítra Hanuš
Zataženo, déšť 10°C

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

6. července 2024 | 06:00

Filmový festival v Karlových Varech přilákal i prezidentský pár. Petr Pavel se svou chotí Evou si nenechali ujít premiéru dokumentárního snímku Janžurka, jež odráží život legendární herečky Ivy Janžurové. Při této příležitosti vynesla první dáma velmi elegantní, nadčasový a tolik ikonický kousek, jenž by neměl chybět v šatníku žádné ženě, což nám potvrdila i stylistka Petra Kasalová. Co ale jejímu celkovému looku ubíralo na absolutní dokonalosti?  

Herecká legenda

„Iva Janžurová díky svému hereckému talentu dokáže oslovit všechny generace české společnosti. Karlovarský filmový festival jsme si s Evou nemohli nechat ujít a naši návštěvu jsme zahájili právě světovou premiérou filmu Janžurka, dokumentárním portrétem o této významné české filmové a divadelní herečce, natočený pohledem její dcery,“ uvedl na svém instagramovém profilu prezident.

Košilové šaty jako primární základ šatníku

Na premiéru filmu si Eva oblékla košilové šaty, které jsou každoročními horkými favority a těší se neustálé oblibě. Jsou totiž geniální, co se střihu týče. Ve většině případů disponují textilním páskem, který sehrává důležitou roli v důrazu na ženský pas a vyrovná tedy nesoulad tělesných proporcí, kdy vykouzlí onu tolik kýženou siluetu přesýpacích hodin.

Sluší tak úplně všem postavám. Rovným dodá zmíněný pásek více ženství, siluetám ve tvaru hrušky zase notný balanc proporcí. Stylistickou službu prokážou také ženám nižšího vzrůstu, kdy véčkový výstřih šatů opticky prodlouží siluetu. Tento střih šatů je také oblíbený u dam větších velikostí a vzhledem k tomu, že hravě zakrývají problematické partie.

To, že by minimálně jedny měla mít každá žena v šatníku, potvrzuje i stylistka Petra Kasalová, která dodala, že sluší všem nejen bez ohledu na tělesné proporce, ale i věku. „Jsou celoroční záležitostí a jsou velmi variabilní. Volbou různých doplňků ihned změníte jejich charakter,“ říká o košilových šatech stylistka.

Co by vám nemělo chybět v letním šatníku? To se dozvíte v rozhovoru s návhářem Dominikem Navrátilem. 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Barva, která ubírá na věku

A jak hodnotí stylistka celkový look Evy Pavlové? Kvituje zejména výběr světlého odstínu: „Šaty zvolila velmi dobře. Lichotí jí střih i bílá barva, která koresponduje s jejím účesem, celkově i jejím stylem v obecném pojetí. Navíc tento odstín k létu přímo patří a velmi omlazuje.“

Pozor na správný výběr doplňků

Avšak jejich dokonalost shodil výběr doplňků, konkrétně crossbody kabelka v zeleném odstínu. „Šaty samy o sobě jsou rafinované v tom, že mají silný pásek, elegantní límeček a navíc jej doplnila v dekoltu pod zapínáním opulentní broží. Popruh tam tak úplně překáží,“ vysvětlila Petra Kasalová a dodala, že by svěží dojem šatů podtrhla kabelka do ruky menších rozměrů ve výrazné barevné tonalitě.

„Avšak těch možností je celá řada. Tím, že Eva Pavlová vynesla šaty do Karlových Varů, se přímo vybízí i typický lázeňský styl. K šatům by se mi také líbila přírodní verze kabelky z ratanu, kupříkladu nějaká ve tvaru košíku,“ uzavřela stylistka.

Dovolenkový vzhled

Pakliže chcete dodat jakýmkoli bílým košilovým šatům nádech letní dovolené, zkombinujte je s již zmíněnými přírodními kabelkami, nebojte se ani pantoflíčků s hravou perforací.

Nákupní tipy: šaty Polo Ralph Lauren, prodává breuninger.com, 8320 Kč; kabelka Mango, 899 Kč; kožené ažurové střevíce na širokém podpatku Kazar, 2990 Kč

Na nejnovější looky Evy Pavlové se podívejte do galerie.

Sháníte trendy šaty na léto? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušetříte!

Autor: Žaneta Podlahová