Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Červený koberec z Andělů překvapil! Hemžil se trendy i vkusem českých celebrit

16. dubna 2023 | 11:15

32. ročník udílení cen České hudební akademie Anděl se nesl na vlně nostalgie a hudby již zesnulého Mira Žbirky, jenž proměnil čtyři nominace za své posmrtné album Posledné veci. Večeru vedle talentu umělců dominoval i půvab známých krásek, které se svými modely na rudém běhounu neutrhly ostudu. Ba naopak, oslavný koberec naservíroval aktuální trendy, vkus i podporu českých designérů.

Černá s invencí stylu

Sošky jsou rozdány, na čase je však udílet i ty módní. A že je letos opravdu z čeho vybírat! Rudý běhoun kontrastoval především s černou barvou, na kterou vsadila řada známých krásek. Jednou z nich je Česká Miss 2016 Andrea Bezděková, která se vyjímala ve sporném, avšak vulgárně nezavánějícím modelu od designéra Lukáše Macháčka. Asymetrickou siluetu se smyslnými průstřihy a hříšně vysokým rozparkem totiž vyvážila dlouhými rukavičkami, jimiž v konečném finiši dodala modelu potřebný punc noblesy a exkluzivity. Přední česká modelka, která bojovala v soutěži Survivor, na svém instagramovém profilu vtipně podotkla, že se se společenským životem stále sžívá a takto luxusní vzhled smyslné femme fatale v dennodenním životě kompenzuje tepláky.

Obdobně odhalující model zvolila i zpěvačka Elizabeth Kopecká. Modelu dominoval průstřih v pase oddělující top střihu bandeau na širokých ramínkách a sukni kopírující siluetu. Stejně tak jako Andrea vsadila na minimalistické psaníčko, sandálky na podpatku i šperky poutající pozornost. Konkrétně na široké zlaté náramky vysoko posazené na rukou, které budou hitem letošního léta.

Video se připravuje ...
Žbirková o nominaci Mekyho a syna Davida na Anděla: Manžel to vidí a má radost • VIDEO: David Turek

Ultra trendy 2023

Široké náramky, smyslné průstřihy i šaty působící jako co-ord set nebyly jedinými trendy, které červený koberec naservíroval. Zpěvačka, herečka a hudebnice Emma Smetana předvedla mini střih košilového modelu v písečné barvě, který doplnila o vysoké kovbojky vévodící módní scéně trendy obuvi.

Pozornost na sebe strhla i herečka, zpěvačka a tanečnice Radka Pavlovčinová, která oblékla model z dílny návrhářky Hermine Khalaf Pogosyan sestávající z černé krajkované sukně a sytě růžového topu v peplum střihu. Rozšířená silueta, která vzniká v pase zejména opulentním, vyčnívajícím volánem s dramatickým důrazem na ženský pas, se totiž navrátila a raketově stoupá do módních výšin. Více o ní se můžete dočíst v našem článku zde:

Okázalost kostýmku

Šaty nebyly však jedinými vyčnívajícími atributy. Zpěvačka Markéta Poulíčková totiž oslnila v žakárovém kostýmku z dílny Lay Sedlákové. Tento materiál je pro designérku charakteristický, je – jak sama zmiňuje – radost s ním pracovat. Má totiž podle ní všechno, jistou kapku dramatu i kvalitní řemeslné zpracování. Díky těmto prvkům spolu s mírným leskem je vhodný i na červený koberec takovéto události.

Elegantní šaty pro všechny příležitosti vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na modely z 32. ročníku udílení cen Anděl se podívejte do fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová