Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Módní policie z Česko-Slovenského plesu očima návrhářky: Kdo sklidil potlesk a kdo byl mimo mísu?

12. února 2023 | 12:00

Včerejší 9. ročník Česko-Slovenského plesu se po pandemických rocích předvedl v plné své kráse s obvyklou pompou. Vedle opulentního aranžmá reprezentativních prostor Obecního domu nechyběly ani sofistikované modely známých krásek, jež umocňovaly okázalost jednoho z nejvýznamnějších plesů sezony. Kdo si zasloužil potlesk a kdo pochybil?

Náš včerejší tým doplnila česká návrhářka Debbie Brown, která svou bělostnou kaskádovou róbou vzbuzovala nebývalý zájem, a stala se tak hlavní aktérkou plesu. Kdo se naopak dostal do jejího hledáčku? Exkluzivně pro Blesk pro ženy nám sdělila svůj odborný verdikt!

Jak se obléknout na ples, když pozvánka určuje Black Tie?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Michaela Maurerová: Chybějící rukavičky

Herečka zvolenou róbou docílila kýžené elegance určující událost. Dvoubarevný model s opulentní mašlí z butiku Soline bych však doplnila dlouhými černými rukavicemi, které se dostaly opět na scénu coby sofistikovaný společenský doplněk. Róba by tak chytla naprosto jiný vibe a postarala by se o ještě větší šmrnc. Protože v konečném finiši jistá mladistvost chybí.  

Eva Perkausová: Očekávaná klasika bez invence stylu

Půvabná moderátorka zvolila velmi podobný styl šatů jako v minulých ročnících. Je škoda, že se drží své komfortní zóny, kdy nikdy nepřesáhne svou hranici. Mohla by si dovolit více experimentovat se střihy a nedržet se tak tradičního pojetí v podobě korzetové siluety.

Karolína Mališová: Neukázala nic, přitom ukázala vše

Tleskám, tohle se povedlo. Model od dua Ponerových je ukázkový příklad toho, jak by měly vypadat plesové šaty splňující dress code hodný honosné události. Ač je výstřih hluboký, nezavání sebemenší vulgárností. Tudíž pohledná modelka neukázala nic, přitom ukázala vše. Takhle to má vypadat!

Nikol Moravcová: Pohřbení dress codu

Je škoda, že nevyužila honosnosti této události tak jako Karolína. Nabízí totiž ženám možnost obléknout se jako pravé dámy. Dress code, který vybízí k sofistikovanému způsobu oblékání, tu nezazněl. Pokud ho nebudeme dodržovat, vymře stejně tak jako divadelní dress code. Bohužel ho tedy zvolenou róbou pohřbila, ačkoliv byla jinak sama o sobě působivá, tolik rafinovaná a sexy. Ale je hodna galavečera typu Karlových Varů.

Andrea Verešová: Plesové dekorum

Zvolený model od slovenské návrhářky Jany Pištejové má punc čiré elegance, exkluzivity hodné luxusního plesu. Andrea má obecně cit pro dodržení dress codu do úplného detailu. Nepochybila tak ani tentokrát.

Natálie Debnárová: Inspirace pro ženy s křivkami

Róba šitá na míru od slovenské návrhářky Michaely L’uptákové dokonale ladila s křivkami známé plus size modelky. Neuvěřitelně zajímavý, ač jednoduchý střih, který sluší ženám plnějších tvarů, je inspirací pro ostatní. Protože ženy větších velikostí mají tendence se zahalovat do neforemných modelů, čímž si naopak ubližují. Natálie tak vyneseným modem ukázala své proporce velmi decentním způsobem. Nebála bych se ani v tolik dokonalém střihu sáhnout po výraznější barvě, než je černá. Záleží ovšem na osobním vkusu nositelky a je zřejmé, že černá je komfortní barvou, která má navíc tendenci ještě více tlumit problematické partie. Avšak střih odvedl veškerou práci.

Jana Doleželová: Zbytečné ukazování křivek

Královna krásy z roku 2004 předvedla velmi důmyslnou souhru detailů. Kombinace růžových detailů na šatech od návrhářky Petry Pilařové s psaníčkem i se sandálky na podpatku je dokonalou symbiózou. Na róbě však byla zbytečná průhledná látka v oblasti břicha, která ho dala na odiv všem. Pokud by byla celistvá, nabyla by daleko elegantnějšího dojmu vhodného pro tento formát události. Protože délka sukně je zcela ideální – končí tam, kde by končit měla.

Lilia Khousnoutdinova: Doplňky mimo mísu

Šaty byly skvěle zvoleny, ovšem doplňky jsou doslova mimo mísu. Korále v takovéhle míře ji totiž dělají starší. V tomto případě stačily pouze náušnice, s absencí náhrdelníku. Kabelka je příliš veliká, rozhodně se nejedná o večerní atribut. Vlastně nemá nic společného s doplňky hodnými plesů. Rukojeť kabelky je ke všemu řetízková, pokud by byla alespoň z perel, celkový dojem by vyzněl o něco lépe.

Plesové šaty, ve kterých zazáříte, vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na další modely z plesu se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová