Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Módní týden: Kdo strčil v šedesáti do kapsy mladice a kdo šlápl vedle?

15. prosince 2023 | 13:55

Tento týden naservíroval módní žně i jistá pochybení. Kdo na společenských akcích představil to nejlepší ze svého stylu a kdo je inspirací nejen pro dámy nad 60 let?

Slavnostní křest zbrusu nového kalendáře přední české návrhářky Beaty Rajské, premiéra filmu Wonka, křest knihy Obchodníci s dětmi nebo slavnostní vyhlášení ankety Živnostník roku a Firma roku. To a více nabídl jeden z posledních týdnů roku, jenž se nesl ve slavnostní notě. Odpovídaly tomu i vynesené modely známých tváří, které se blýskly v dlouhých večerních i okulibých denních outfitech. Kdo předvedl ten nejlepší, a kdo módně klopýtl?

Dlouhé večerní

Žofín se včera ponořil do oslavné pompy rudého běhounu, po kterém se při příležitosti vyhlášení Firmy roku a Živnostníka roku prošla řada půvabných dam. Většina z nich zvolila prudce elegantní černou barvu a nejinak tomu bylo u podnikatelky a modelky Kateřiny Wohlmann Votavové. Ta pro událost vkusně zvolila černé dlouhé šaty se slavnostním třpytem odpovídající události. Ačkoliv róba z dílny přední české návrhářky Tatiany Kovaříkové disponovala značnými průstřihy a hlubokým výstřihem, svým halter střihem a decentně zvolenými doplňky šaty nezaváněly byť sebemenší vulgárností. O excelentní líčení opřené o oční stíny a rtěnku v delikátní čokoládové se modelce postarala vizážistka Mirka Česlová.

Vytříbený vkus představila i playmate Dominika Mesarošová, která vynesla dlouhou večerní střídmého střihu v linii kopírující siluetu. Absenci předního výstřihu suploval výstřih na zádech, impozantní však byla jemná vlečka. Střihem obdobné šaty oblékla i herečka Zuzana Stavná, avšak černou vyměnila za energickou, zářivou červenou. V té vynikala na premiéře filmu Lítá v tom, která se odehrála v pražském Slovanském domě.

Na nedávný rozhovor s Dominikou Mesárošovou se podívejte ve videu: 

Video se připravuje ...
Dominika Mesarošová: Muže ukecala k životní změně! • VIDEO: David Turek, Elmer Carvalho

Pokus o invenci nevyšel aneb Špatný výběr doplňků

Jak nám módní stylistka Petra Kasalová v minulém módním článku prozradila, doplňky – zejména pak boty – jsou častým kamenem úrazu. Podceňované atributy, které však rázem změní náladu celkového outfitu. V tomto případě doslova klopýtla půvabná herečka Anna Polívková, která na rozdíl od svých kolegyň zvolila místo dlouhých večerních poměrně fádní look opřený o rolák se stříbrnou nití pospolu s pouzdrovou kancelářskou sukní. Jelikož se jedná o prvky kopírující siluetu, zářivě modrý pásek byl tak rušivým elementem – stejně tak obutí s nevhodně umístěnými pásky, které zkracovalo nositelku.

Palazzo kalhoty s opravdu širokými nohavicemi, jež hravě suplují sukni, by byly zdařilejší volbou spolu s jednoduchými vysokými lodičkami v ostré špičce. Takto elegantní kalhoty zvolila její herecká kolegyně Tereza Dočkalová, která pas nezdůraznila zbytečným páskem, službu místo něj provedlo cropped sako. All black outfit s podtónem pánského šmrncu tak představoval značnou invenci stylu.

Královna barev

Křest knihy Obchodníci s dětmi si nenechala ujít ani moderátorka Daniela Brzobohatá, která svými citelnými barevnými kombinacemi aspiruje na titul královny barev. Čokoládový upnutý rolák zastrčila do kožené sukně červené barvy s jemným šafránovým zbarvením a doplnila to semišovými vysokými kozačkami v písečné barvě. Absolutně dokonalý match!

Když černá není nudná ani po šedesátce

Na křtu kalendáře návrhářky Beaty Rajské zářila manželka herce Miroslava Donutila Zuzana Donutilová, ačkoliv žádné zářné barvy sálající na hony daleko nevynesla. Vyjímala se ve velmi sofistikovaném tmavém modelu, kdy si náležitě počínala s texturami jednotlivých prvků. Pokud totiž nechcete, aby váš celočerný model vypadal jako jeden velký slitý flek, dbejte na mix textur, jako tomu bylo v tomto případě. Poloprůhlednou krajkovanou košili zkombinovala s midi plisovanou sukní. Blokovým lodičkám do špičky pak přidala mladistvý dojem otevřená pata.

Trendy outfit za výhodnou cenu vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na společenský týden se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová