Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Když černá ovládne společnost: Na kom se vyjímala a kdo pohřbil styling nevhodnou obuví?

7. prosince 2023 | 17:05

Konec roku přináší nejen vánoční atmosféru, ale i slavnostní náladu společenského setkávání. Tento týden se nese ve znamení premiér i tiskových konferencí, které přilákaly řadu známých tváří. Jaké modely při těchto příležitostech vynesly slavné krásky?

Společný jmenovatel i přes odlišný charakter událostí

Dlouho očekávaná premiéra filmu již zesnulého režiséra Juraje Jakubiska nesoucího název Perinbaba a dva světy, ale i tisková konference TV Nova k jarnímu programovému schématu měly společné módní ekvivalenty, i když se jednalo o dvě zcela rozdílné akce odlišující se zejména večerním a denním programem. Černá barva je to, oč tu běží. Právě tato barevná neutralita je v novodobém pojetí přisuzována prestiži, autoritativnosti, je barvou elegantní a seriózní. Není tak divu, že je vynášena v hojném zastoupení při denních akcích stejně tak, jako je součástí pompy oslavného rudého běhounu.

Modely hodné události

Červený koberec na premiéře filmu Perinbaba a dva světy ovládla modelka Andrea Verešová, která se vyjímala v dlouhé večerní luxusního brandu Chiara Boni. Šaty Reiko z kolekce pro podzim a zimu 2023 dominovaly zdůrazněnými rameny a z nich se linoucími enormně dlouhými rukávy s průstřihy, které dodaly na jisté dramatičnosti. Byly tak působivým prvkem v jinak docela minimalistické siluetě kopírující ženské křivky.

Nejinak zazářila i herečka a hvězda StarDance Darija Pavlovičová v černých večerních šatech značky NOSME, pod kterou vystupuje návrhářka Kateřina Šmejkalová. Spadlá ramena dekorovaná bohatým peřím dodávala na slavnostní náladě.

Jaké další trendy kralují zimní sezoně? Na to se podívejte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Když boty degradují samostatně vhodné modely

Nejeden stylista se shoduje se svými kolegy v tom, že hlavní kámen úrazu je špatná volba doplňků, zejména pak bot, které sníží efektnost celkového vzhledu. Nejinak tomu bylo u půvabné moderátorky Lucie Borhyové, která na tiskovou konferenci TV Nova zvolila velmi ženské šaty s lesknoucími se kamínky a s trendy průsvitným materiálem. Vzhledem k příliš nápadným šatům pak volba kotníčkových bot zdobených cvočky byla neadekvátní, což nám potvrdila i stylistka Petra Kasalová: „Dohromady finální look působil přeplácaně, výhrady mám i k volbě kabelky, která se charakterově odlišuje od zbytku looku.“

Obuv nepřinesla ovace ani ve stylingu herečky a zpěvačky Lucie Vondráčkové. „Kvituji výběr flitrované sukně v tmavé modři připomínající Večernici, do které zastrkala černý top střídmých linií, avšak dva dominantní prvky outfitu nekorespondovaly se šněrovacími botami. Aby nebyla přehlušena jistá nápadnost spodního dílu, zvolila bych minimalistické kozačky na podpatku, jež by překrývala ona sukně tak, aby nebyla postava horizontálně rozdělena. To je totiž jeden z nejčastějších módních přešlapů. Kožená světlá crossbody kabelka je pak v konečné notě bohužel mimo mísu,“ popsala stylistka.

Tentokrát s invencí stylu nenaložila dobře ani kostýmní výtvarnice a herečka vietnamského původu Ha Thanh Špetlíková. Ačkoliv jí krátké sakové šaty lichotily, kontrastní lesklé kotníkové kozačky jí opticky zkrátily postavu. „Při volbě krátké délky sukní či šatů není tento typ přípustný, navíc za doprovodu lesklých tělových punčocháčů. Lesk i kontrast tonalit působí jako pěst na oko. Tyto boty by jinak – kupříkladu s džínami – vypadaly efektně,“ dodala Petra Kasalová.

Elegantní kousky za výhodné ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na další looky známých tváří z těchto akcí se podívejte do fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová