Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Znáte snuggie? Nejpohodlnější domácí kousek, který už nikdy nesundáte!

9. prosince 2023 | 06:00

Dlouhé zimní večery i předvánoční čas přímo vybízejí k lenošení u oblíbených seriálů a filmů. Pokud však chcete tuto odpočinkovou aktivitu povýšit na maximum pohodlí, snuggie vám bude tím nejlepším parťákem! Co se skrývá pod tímto názvem a jak si tento domácí trend nejvíce užijete?

Když teplákovka rázem ztratí význam

Není nad to se po náročném dni v práci schoulit pod deku na gauč a naladit se na ty nejkrásnější dny v roce oblíbenými filmy s vánoční tematikou. Pokud je vám ale i doma neustále zima a vaše stávající domácí mundúry stojí za velkou bačkoru, potěší vás snuggie! O čem tu ale vedeme řeč?

O navýsost pohodlné, enormně velké mikině připomínající přenosnou deku. Jak plyne z původního anglického názvu snuggle (v překladu přitulit se, přivinout se), jedná se o extrémně hřejivý kousek, do kterého se zkrátka schoulíte doslova před celým světem. Nabídne tak hřejivou náruč a komfort, který vám dosavadní domácí obleky neposkytly.

Někde tyto volné, dlouhé mikiny naleznete u obchodníků i pod názvem „snuddie“ a vedle nevýslovného komfortu nošení poskytujícího teplo vzhledem k ultra hebké flísové látce po celé délce včetně rukávů disponují navíc i kapucí, někdy dokonce i přední velkou kapsou. Ta vám tak zahřeje vaše permanentně zmrzlé ruce.

Jaké další trendy budou kralovat letošní zimní sezoně? To se dozvíte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Přenesený zážitek z filmu

Filmový zážitek navíc podpoříte mikinou ozvláštněnou filmovými motivy. Co třeba magické prvky z oblíbeného Harryho Pottera, z jedovatě zeleného, podlého Grinche, z roztomilého medvídka Pú nebo z růžové posedlosti Barbie? Žádný problém! Všechny tyto motivy bez problému pořídíte v řádu pár set korun.

Na ty nejlepší snuggie mikiny se podívejte do naší fotogalerie.

Když neznáte velikost aneb Ideální dárek pro všechny bez ohledu na věk

Tímto největším trendem mezi domácím oblečením se nemusíte chlubit samotná. Je tak ideální příležitost pořídit snuggie zbytku vaší rodiny. Vedle vás ji totiž ocení ratolesti, partner, ale i maminka či babička, která si neustále stěžuje na studené končetiny. Vzhledem k faktu, že čím větší, tím lepší, nebojte se pořídit o trošku větší velikost, než náleží obdarované/mu. Chybu však neuděláte ani tehdy, když se do přesné velikosti trefíte.

A s čím ji nosit?

Teplo navíc podpoříte tím, když pod nadměrnou mikinou budete nosit tričko s krátkým či delším rukávem pospolu s upnutými legínami a vysokými chundelatými ponožkami a bačkorami ve stylu válenek. A najednou pocítíte, že příliš topit už doma opravdu nemusíte.

Autor: Žaneta Podlahová