Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

11. listopadu 2023 | 06:00

Slavnostní křest již tradičního kalendáře Proměny vznikajícího pod záštitou Nadace Archa Chantal přilákal nejen hlavní tváře letošního projektu. Autorka fotografických obrazů Lenka Hatašová zvěčnila v kalendáři řadu známých osobností – od herečky a moderátorky Terezy Kostkové přes jadernou inženýrku Danu Drábovou, moderátorku Lucii Výbornou, youtubera Kovyho až po zpěvačku Marii Rottrovou. A právě hudební legenda, textařka a moderátorka při příležitosti tohoto slavnostního okamžiku jenom zářila. To, že za doslova pár dní oslaví své 82. narozeniny, byste stěží hádali. Dokazuje tak, že lze stárnout s grácií, a svou mladistvost podporuje i svým stylem, jenž ji charakterizuje. V čem tkví kouzlo úspěchu?

Kalendář, který pomáhá

Tradiční kalendář Proměny dostal pod rukama fotografky Lenky Hatašové zbrusu nový nádech. Známé tváře se nechaly zvěčnit v jiných profesích, snímky však byly ozvláštněny moderní technologií v podobě umělé inteligence: „Rokem 2024 začne pro populární kalendář Proměny nová etapa – vymyslela jsem pojetí fotografií, které bude pro fanoušky Proměn velké překvapení. Název jsme rozšířili o slovo fantazie, a já jsem tu svou rozjela na plné obrátky, abych zobrazila 12 osobností tak, jak je ještě nikdo neviděl. A protože i ve fotografii se nacházíme na počátku nové epochy, nebude u tohoto majstrštyku chybět samozřejmě ani umělá inteligence,“ popsala zbrusu nový kalendář renomovaná fotografka.

Výtěžek z prodeje kalendářů poputuje na projekty Nadace Archa Chantal, tedy na skutečné proměny dětských oddělení českých nemocnic v útulnější prostory, které pozitivně působí na psychiku nemocných dětí.

SRPEN - MARIE ROTTROVÁ - S tím bláznem si nic nezačínej..

Na nedávný rozhovor s Marií Rottrovou se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
Marie Rottrová na koncertě Leony Machálkové: Co jí vadí na Lucerně? • VIDEO: Luboš Procházka

Když je věk jen číslo

Jednou z hlavních tváří letošního kalendáře se stala hudební ikona a moderátorka Marie Rottrová, která se nechala zvěčnit na motorce mezi fantazijními zvířaty. Na fotce – jak jinak – zářila úsměvem od ucha k uchu. Úsměvy nešetřila ani na samotném křtu, ze kterého měla nebývalou radost. Dorazila v prudce elegantním modelu opřeném o decentně zlatavou blůzku v lesku, již doplnila pouzdrovou sukní, vysokými černými kozačkami a kabelkou do ruky hodnou pravé dámy.

Nákupní tipy: blůzka NORR, 119 € (cca 2924 Kč); sukně H&M, 799 Kč; kabelka Mybelka, 3290 Kč; náušnice H&M, 299 Kč; kozačky Gino Rossi, prodává CCC, 2999 Kč; rtěnka Annabelle Minerals, 269 Kč

Omlazující stylistické triky

Marie Rottrová si počíná v módě znamenitě a opravdu zpodobňuje pravou dámu. Mladistvost podtrhuje právě blůzkami, košilemi a nejrůznějšími topy ve světlé paletě barev, která jí dodává do tváře jas. Bravurně si však počíná i v okázalém vrstvení.

V minulosti se nebála zariskovat rolákem, na nějž navrstvila pončo. Jak sama prozradila, dostala ho darem, který si však vždy chtěla pořídit sama, ale nepřipadala si na jeho nošení dostatečně vysoká a štíhlá. „Na podpatcích a s kloboukem to jde,“ dodala s humorem na svém instagramovém profilu a my outfit jenom kvitujeme. Podtrhla ho totiž navíc svou přirozenou elegancí i stylistickými triky – koženými rukavicemi, ale i opaskem, který vytvořil žádoucí ženskou siluetu.

Zpěvačka si je tak dobře vědoma, že oversized střihy by přidávaly na věku, a tak volí oblečení kopírující siluetu, snaží se však především o zviditelnění pasu. Typické pro ni nejsou jen ženská silueta a světlá paleta barev, ale i výraznější, lehce extravagantní prvky v podobě energické červené, působivých šperků či okázalých kožíšků.

Trendy outfit inspirovaný Marií Rottrovou pořídíte za výhodnou cenu na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na to, jak to Marii Rottrové sluší, ale i na fotografie z kalendáře se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová