Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Móda z finále modelingové soutěže: Babišová v pompézní barvě, Pavlová se šperky s osobním významem. Kdo další předvedl luxus?

31. srpna 2023 | 11:39

Španělský sál zahalila slavnostní pompa finále nejprestižnější modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look. Projekt, kterého se účastní talentem obdaření finalisti světového modelingu, si nenechala ujít řada půvabných dam v čele s Evou Pavlovou. V jakých garderobách vynikaly v luxusních prostorách Pražského hradu?

Každoroční projekt modelingové soutěže pro Českou a Slovenskou republiku se neobejde bez velkého finále, tradičně konaného v prostorách Španělského sálu Pražského hradu. Opětovně tak přilákalo řadu známých krásek, ale i vysoce postavených dam v čele s Evou Pavlovou. Kdo se akce zhostil dlouhou večerní a co oblékly známé české celebrity?

Šperky s mimořádným významem

O styling první dámy Evy Pavlové se postarala návrhářka a módní poradkyně Lenka Bernardes da Silva, která pro ni vytvořila na míru šitou večerní toaletu petrolejové barvy v kombinaci s prudce elegantní černou. Vyjímala se nejen sofistikovanou barevnou souhrou odpovídající události, ale zejména vlněným korzetem doplněným o ručně šitou krajku s působivým třpytem. Saténová stuha v pasové linii, ale i velmi decentní rozparek v levé části splývavé sukně dodaly na ryzí ženskosti.

Tip na video: Jak hodnotí styl Evy Pavlové česká designérka Eliška Tomková?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Dlouhou večerní pak stylistka doplnila uzavřenými lodičkami v ostré špičce, které vynikaly metalickým odleskem – stejně tak jako večerní psaníčko čistých linií. Zlatým hřebem vizuální působivosti společenského modelu byly šperky z butiku Roberto Coin. Stylistka vybrala náramek a prsten s motivy štíra z exotické kolekce Animalier a náušnice z 18karátového bílého zlata s jedinečnými diamanty.

Volba exkluzivních šperků však nebyla čistě náhodná. Pro Evu Pavlovou měly osobní význam, narodila se totiž ve znamení Štíra, což nám potvrdil i Štěpán Pokluda, manažer butiku Roberto Coin: „Tyto šperky nebyly vybrány náhodně. Motiv štíra charakterizuje znamení zvěrokruhu, které má pro první dámu mimořádný význam. Velkou roli při výběru hrála i dokonalá mistrovská práce, jejíž efekt znásobila působivá kombinace černých a čirých diamantů zasazených v bílém zlatě.“

Černá s důrazem na ženskost

Na tmavé odstíny vsadila i řada známých krásek. All black outfit předvedla moderátorka Eva Perkausová, které dodávaly na charakteristické ženskosti černé šaty s rafinovaným výstřihem a rukávy s opulentním objemem. Dlouhou toaletu ze Svatebního centra Adina doplnila luxusními šperky ALO diamonds.

V elegantní tmavé se vyjímala i influencerka, moderátorka a modelka Nikol Moravcová. Ta vynesla look sestávající z co-ord setu, jemuž dodával jistou dramatičnost a hravost asymetrický top. Kontrastní růžové doplňky v podobě sandálků na podpatku s romantickými mašlemi a kabelky korespondovaly s odstínem rtěnky.

Vytříbený vkus pak předvedla herečka Hana Vagnerová, jež se vyjímala v designérském skvostu z dílny Borise Krále, který ji vytvořil šaty na míru. A jak sám říká - byly pro něho jistou výzvou. Kontrastní souhru či pouze jednu ze zmíněných barev totiž ve své tvorbě téměř nevyužívá.

Navíc chtěl, aby barvy i silueta nechaly samotnou nositelku zazářit. Nakonec vybral korzetové šaty v liniích vycházející z jeho poslední kolekce: „Jedná se o korzetové sametové šaty s úzkým pasem, rozparkem a přiléhavou siluetou s délkou těsně ke kotníkům. Pro tento model jsme vybrali černý samet a kvůli kontrastu s přiléhavou prodlouženou siluetou jsme zvolili nadýchaný a objemný bílý taft, který na zádech vytváří objem a nechává vyniknout černé siluetě v popředí," nechal se slyšet talentovaný návrhář Boris Král. 

Duální černo-bílý model pak herečka v konečným finiši doplnila tmavým psaním a fialovými slingback lodičkami.

Fialová pompéznost

Fialová se nevyjímala jen na doplňcích, vynikala i jako hlavní dominanta looku, jako tomu bylo u Moniky Babišové. Barvu pompéznosti, která zavání aurou prestižnosti, zpodobňovaly dlouhé romantické šaty se vzdušnými raglánovými rukávy a vázankou, která má v jejím šatníku čestné zastoupení. Jistou exkluzivitu šifonovým šatům z dílny návrhářky Petry Balvínové dodávaly vedle vysokého stojáčku s mašlí i decentní kapsy.

Stylový outfit za nejvýhodnější cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na to, jak to známým dámám slušelo, se podívejte do fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová