Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V téměř 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

  • Helen Mirren
    26. července 2023 | 06:00

    Divadelní a filmová herečka Helen Mirren, která slaví 78. narozeniny, je zdárným příkladem toho, jak lze stárnout s opravdovou grácií. Ačkoliv se zub času přirozeně projevil v její tváři, neztrácí jiskru v očích a svůj šmrnc a nekonečnou vitalitu podporuje energickým šatníkem. Co se lze přiučit z vytříbeného stylu herečky s ruskými kořeny, která inspiruje ženy nejen své generace?

  • Silně energické barvy, jež brnkají na struny nálad

    Ačkoliv má osmasedmdesátiletá herečka ve svém módním ansámblu četné zastoupení unitárních barev, je charakteristická spíše svým dopaminovým oblékáním, tedy stylem založeným na silně pestrobarevných kombinacích i separé saturovaných barvách, které pozitivně působí na psychiku nejen samotné nositelky. Ukázkovým příkladem toho byla nedávná londýnská premiéra filmu Shazam! Hněv bohů, ve kterém herečka ztvárňuje jednu z řeckých bohyň. Učarovala totiž v dlouhém, dramaticky objemném plášti s opulentní vázačkou kolem krku v podobě mašle, pod nímž se vyjímal all black model. Barbiecore styl, který je na aktuálním módním výsluní, byl podpořen společenskými průsvitnými rukavičkami a vysoce vyčesaným drdolem. Více o Barbie estetice se můžete dočíst v našem článku zde:

    Jak jsme již zmínily, Helen si pohrává i s různě barevnými kombinacemi. Do svých looků komponuje zejména energickou žlutou, které navýsost sluší kombinace s odstíny růžové, zelené, ale i fialové či modré.

  • Důraz na ženskou siluetu

    Herečka je se svými stříbrnými kadeřemi, jež tvoří pomyslnou korunu hlavy, a svým vytříbeným stylem doslovným klenotem rudých běhounů. Pro slavnostní příležitosti většinou volí šaty s důrazem na ženský pas. Pokud však nedisponují siluetou kopírující křivky, jako je tomu v případě lehce oversized košilových šatů kaskádového střihu, doplní je opaskem, který dodá dávku ženskosti i jisté dramatičnosti zároveň.

  • Dobře padnoucí základy šatníku

    Její šatník vedle pestré barevné škály zahrnuje minimalistické základy šatníku, které nepodléhají věku ani tělesným proporcím. Nadčasové atributy, které tvoří kapsulový šatník, tak lze mezi sebou s lehkostí kombinovat. O jakých módních základech tu ale vedeme řeč? Jednoznačně o basic topech, rozepínacích kardiganech do pasu, společenských kalhotách v cigaretovém střihu, ale především o sakách a košilích.

    Tip redakce: Abyste dosáhla mladistvého vzhledu, vyvarujte se oversized střihu blazerů a sak. Místo nich volte vypasované svrchníky, které vás nejen omladí, ale také opticky zeštíhlí. Nadměrná saka evokující utopený vzhled přenechte mladší generaci. Stejně tak fungujícím stylistickým trikem je košile zastrkaná do kalhot a sukní. Opticky vás totiž prodlouží a dodá vám kýženou ženskou siluetu.

  • Cit pro obuv

    V botníku Helen Mirren se mísí ryzí trendy, ale i nadčasové kousky ubírající na věku! Vedle vysokých platforem, ale i bot s ostrou špičkou, jež prodlužují siluetu, u ní naleznete zejména nesmrtelné bílé tenisky. Ty jsou nedílnou součástí každodenních looků, tvoří dokonalou symbiózu i s elegantními šaty. Herečka je však převážně nosí ke společenským kalhotám rovného střihu. Minimalistický vzhled bílých tenisek bez zbytečných aplikací by měl být základem botníku každé ženy starší generace, jelikož dodává do každého modelu mladistvý šmrnc.

  • Značný zřetel k doplňkům

    Herečka nepodceňuje ani sílu doplňků. Opasky dotváří ženskou siluetu, opulentní čelenky jí pak tvoří korunu hlavy. Nebojí se výrazných náušnic, ale ani společenských rukavic, které celý look v cuku letu rázem pozvednou do módních výšin!

    Elegantní outfit ve stylu Helen Mirren pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

    VIDEO: Ikonická herečka byla i hostem filmového festivalu ve Varech!
    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Jan Jedlička, Márketa Reinischová

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.