Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ženy nad 70 let převzaly v Cannes otěže. Co je spojuje kromě stříbrných vlasů?

24. května 2023 | 15:15

Prestižní filmový festival u Azurového pobřeží servíruje tradiční pompu červeného koberce, z něhož se stává přehlídka těch nejluxusnějších rób vynesených slavnými kráskami. Letos však opět bodují starší dámy, a to v čele s herečkou Helen Mirren, ale i modelkou Maye Musk. Jakým módním výběrem uchvátily tentokrát?

75letá modelka, matka podnikatele, technologického génia a vizionáře Elona Muska ohromila všechny přítomné na premiéře filmu Asteroid City. Maye Musk totiž ve svých letech potvrdila fakt, že třpyt v podobě flitrového reliéfu v kombinaci s výraznou barvou rozhodně není jen doménou mladší generace. Ba naopak, tento módní koktejl dodává do tváře jistou dávku mladistvosti.

Podívejte se na 75letou modelku v rámci příprav na módní přehlídku:

Video se připravuje ...
Zákulisí módní přehlídky Maye Musk • VIDEO: youtube.com/Maye Musk/BPŽ

Vizuální působivost indického designéra

Dlouhá róba v přepočtu za 110 tisíc korun z dílny návrháře Naeema Khana dominovala nejen okázalou barvou a hvězdným třpytem, ale i minimalistickou, čistou a tolik nadčasovou siluetou, jež je pro designéra indického původu podpisovým vzorem. Róba s dlouhými rukávy a efektní mašlí na rameni pochází z jeho resort kolekce pro letošní rok, do které se promítly nejúdernější trendy sezony.

Tedy důraz na ženskost, ombré efekt, hravou asymetrii, smyslné průstřihy, energické odstíny ve znění růžová, oranžová, olivová, žlutá či šafránová nebo důmyslné detaily v podobě vázanek i dlouhých operních rukavic. Ty letos doplňují veškeré dlouhé společenské šaty, jimž přidávají na exkluzivitě.

Herecká ikona

Maye, která se s načesanými stříbrnými vlasy až identicky podobala všemi obávané šéfové Mirandě z ikonického filmu Ďábel nosí Pradu, nebyla jediná starší dáma, která uhranula na festivalu v Cannes. Další půvabnou dámou s prošedivělou kšticí není nikdo jiný než herečka Helen Mirren. Ta však na zahajovací ceremonii festivalu svoji stříbrnou korunu hlavy efektně obarvila na modro, jež ji ladila s její dlouhou róbou.

77letá herečka nás však zaujala i mimo červený koberec. Po svém příletu do slunné destinace totiž zářila v modelu, který hrál pestrými barvami, ale i působivým vrstvením. Na bílé tričko oblékla pastelově žlutý svetřík, na něj navíc navrstvila zelené sako v kardigan střihu. To pak tvořilo dokonalou souhru s výraznou čelenkou obdobné barvy. Tyto dámy tak spojuje vytříbený styl postavený na eleganci a svěžích barvách, se kterým jdou mladším generacím příkladem.

Na jejich vydařené looky nejen z filmového festivalu se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová