Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Styl Evy Pavlové očaroval Česko! Známá návrhářka prozradila tajemství jeho úspěchu

Video se připravuje ...
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
21. července 2023 | 06:00

Eva Pavlová za krátké setrvání ve své funkci prošla značným módním posunem a s každým dalším modelem okouzluje na společenských událostech. Co tkví za jejím okulibým stylem? Na to jsme se zeptaly renomované designérky Elišky Tomkové vystupující pod značkou Elisha.

Elegance, jednoduchý styl a zajímavý prvek, jenž dodá celkovému vzhledu jistou peprnost. Tak popsala česká designérka základní pilíře úspěšného, tolik sofistikovaného stylu první dámy Evy Pavlové. Jednoduchost přitom však nezavání strohostí, jak následně v detailu designérka vysvětlila: „Když mluvím o jednoduchých modelech, mluvím o ženskosti, jemnosti a jasném, elegantním rámci.“

Svěží vítr v čele státu

Eliška Tomková se nechala slyšet, že ukázkový příklad tří základních pilířů jejího vytříbeného vkusu zpodobňuje první inaugurační model, jenž sestával z blankytně modrých šatů z dílny designérky Zuzany Kubíčkové a červeného minimalistického kabátu od stylistky a návrhářky Štěpánky Pivcové. „Nejvíce kvituji model, ve kterém přijížděla na inauguraci. V šatech z buklé, které byly vlastně tím, co se mi na ní nejvíce líbí. Tedy to, že byly jednoduché, elegantní, ale zajímavé. Extravagantní prvek spočíval v tomto případě ve struktuře látky, ale i ve střihu,“ definovala majitelka módního brandu Elisha a dodala, že jí první dáma přišla jako půvabné zjevení.

Nezbytnost letního šatníku

Které atributy by pak měly vládnout letnímu šatníku první dámy? Návrhářka nabádá zejména k přírodním materiálům, ale i k ikonickému kousku. „Neměly by chybět určitě materiály jako hedvábí a bavlna a také atribut jako košilové šaty. Formální příležitosti si samozřejmě žádají formálnější materiály a střihy, ale při těch méně formálních bych šla klidně do něčeho lehce sportovnějšího. Vždycky to však musí korespondovat s celkovým stylem, který si buduje,“ objasnila Eliška Tomková.

Elegantní outfit inspirovaný první dámou pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Čemu by se první dáma měla naopak vyhnout obloukem a jak ještě zhodnotila česká designérka dosavadní módní cestu Evy Pavlové? To se dozvíte v úvodním videu.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová