Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Módní kreace celebrit: Kdo byl chodící retro a kdo bodoval sexy prvkem?

31. května 2023 | 12:55

Poslední dny zpestřují sluneční paprsky, které pozitivně brnkají na naši náladu. Silná dávka entuziasmu přichází i z konečně letního oblečení plného barev. Kterými barvami a letními trendy hýří šatníky slavných dam? Podívejte se s námi na to, jaké modely zvolily na nedávné společenské události.

Oblečení vyjma vizuální působivosti odráží náš charakter a probouzí v nás emoce. Zejména, co se jeho barevného zastoupení týče. To, že je každá barva nositelem určité emoce a na každý odstín existuje hluboký výzkum jeho charakteru, nám potvrdila i módní guru, stylistka a návrhářka Kamila Vodochodská. Co dalšího nám řekla o barvách, ale i stylu první dámy, na to se můžete podívat ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Designérský skvost

Na pozitivní vlnu nás naladila především herečka Michaela Tomešová, která jiskřila na pražské náplavce při příležitosti slavnostního představení nové aplikace COUPLII. Ta má chránit, upevnit, a tedy zlepšit vztah mezi partnery.

Herečka se vyjímala v pastelových a svěžích barvách v podobě zelených elegantních šortek a v šeříkových balerínách v ostré špičce. Triumfem looku byl však korzet se vzorkem odrážejícím zvolené barvy. Za ním stojí talentovaná designérka Lay Sedláková. Unikátní je vzhledem k použitému žakáru, který je jejím autorským rukopisem, ale i vzhledem k aplikaci řetízku. Díky němu totiž zastává korzet také funkci ozdobného šperku. Doplní tak každou košili, jako tomu bylo i u Michaely, ale i košilové šaty či docela obyčejné tričko.

Letní elegance

Nejinak tomu bylo u herečky a modelky Barbory Mottlové, která přímo zářila v meruňkových plisovaných šatech. K nim vkusně doplnila kabelku z přírodního materiálu, která je v letní sezoně vždy absolutním trendem. Místo černé saténové mašle by však look lépe ozvláštnil přírodní opasek v hnědých tónech, který by outfit povýšil k exkluzivitě. Průsvitné sandálky na podpatku však v konečném finiši ucelily příjemný dojem outfitu.

Špička mezi obuví

Svět obuvi si podmanila modelka Dominika Mesarošová, která basic černý model v kombinaci s denimovou vestou ozvláštnila vysokými kovbojskými kozačkami. Ty dodaly looku jistou dávku neotřelosti, ale i kapku drzosti. „It botami“ sezony se však po loňském vzoru opět staly sandály se silným mužským podtónem. Přezdívané fisherman sandals (rybářské sandály) totiž připomínají letní sandály našich tatínků a dědečků. Otevřené ploché boty s několika bočními pásky, jež jsou protkány hlavním předním, obula herečka Ivana Jirešová. Doplnila je k dlouhým černým šatům se zajímavým barevným přechodem. Jaké další sandálky budou letos kralovat? To se dozvíte v našem článku zde:

Chodící retro vzpomínka

Od pražské náplavky se však přesuneme do OD Kotva a zpět v čase. A to doslova. Nyní tam totiž probíhá speciální dobová expozice v rámci Retro muzea. Tentokrát se můžete těšit na džínové kousky, které v 80. letech představovaly absolutní luxus.

Otevření nové výstavy si nenechala ujít moderátorka Tereza Pergnerová, která hýřila barvami, ale i retro trendy. Její look byl opřen zejména o devadesátkovou módu a ikonické kousky z přelomu milénií zpodobňující Y2K trend. Řeč tu vedeme především o cargo kalhotách. Pod tímto názvem se schovávají staré dobré kapsáče ve wide leg střihu. Ty hravě doplnil bucket hat aneb rybářský klobouček, který jsme nosily před více než dvaceti lety. Nouze nebyla ani o 70. léta, která symbolizovaly velké čtvercové brýle s barevnými obroučkami.

Stylový outfit na jaro za nejvýhodnější cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na nejen ty zmíněné looky z posledních společenských událostí se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová