Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bohyně díky madeiře: Outfit s půvabnou výšivkou 3x jinak

19. června 2023 | 06:00

Vznešenost, elegance, ženská noblesa a čistota. To vše evokuje bílá barva. Přidejte lehkou romantickou látku v podobě madeiry a vznikne módní koktejl s puncem dokonalosti hodný parného léta. Jak tuhle vzdušnou látku nosit a v jaké podobě ovládá současnou módní éru?

Madeira. Leckdy ji dámy považují za bílou krajku, ale není to tak docela pravda. Nejedná se o krajku, nýbrž o převážně bavlněnou látku s proděravělou výšivkou v podobě jemných ornamentů v totožné barvě. Pamatují ji naše babičky i prababičky, a tak si tato lehká látka leccos prožila. V současné době se stala oblíbeným vzorem vzhledem k romantickému využití na ženských oděvech, jako jsou šaty, halenky, krátké topy či sukně. Proč si ale doslova podmanila ženská srdce?

#1 Je vzdušná. Lehkost materiálu zaručí, že se v parných letních dnech budete cítit opravdu komfortně a nebudete se příliš potit.

#2 K oltáři v pohodlí. Je natolik lehká a na dotek příjemná, že našla využití i pro ty nejmenší. Maminky do ní častokrát v letním období oblékají své malé princezny. Oblíbily si ji ale také nevěsty. Pokud k půvabným vyšívaným šatům z madeiry zvolíte ledabylé vlny a přírodní věneček do vlasů jako doplněk, místo nevěsty bude stát před oltářem éterická víla!

#3 Mění styly. Je skvěle kombinovatelná, a pokud víte, jak na to, můžete působit jako romantická květina, ale naopak i jako koketní, smyslná bohyně!

Jaké šaty sluší postavě S i XL? Na to se podívejte v pořadu Souboj velikostí!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Jak tento trend kombinovat a v jakém oblečení s touto úchvatnou látkou zazáříte?

V hlavní roli šaty

Madeira nepochybně vynikne na dominantním prvku outfitu v podobě šatů. Abyste podpořila jejich smyslnost, zvolte k nim espadrilky na jutovém klínku se zavazováním, jež vám opticky prodlouží vaše nožky. Jelikož se jedná o poměrně minimalistický vzhled, při výběru doplňků si budete moct dovolit extravaganci, zejména co se barev týče. Osvěžte tak look signální růžovou či oranžovou, které jsou pro léto jako stvořené.

Nákupní tipy: šaty YAS, prodává zalando.cz, 2020 Kč; espadrilky, prodává castaner.com, 195 € (4639 Kč); kabelka Zara, 799 Kč

Tón v tónu

Neméně půvabná bude i na halenkách a košilích. Bělostný vršek s výšivkou si bude rozumět s kalhotami s vysokým pasem v hnědých odstínech. Pokud navíc budou doplněny o přední puky, opticky vám prodlouží a zeštíhlí postavu. Obujte k nim kožené robustní sandály na platformě, které budou skvělým oživením looku.

Nákupní tipy: košile Zara, 799 Kč; kalhoty Zara, 799 Kč; sandály Pat Calvin, prodává Humanic, 1899 Kč; kabelka Loro Oro, 2890 Kč; náušnice H&M, 299 Kč

V asymetrii

Nezapomínáme ani na dolní díly! Zkuste třeba midi sukni, která je přijatelným kompromisem mezi dlouhou a příliš krátkou verzí. Rozumět si bude s jednoduchým topem asymetrického střihu. Na závěr sáhněte po sandálkách na podpatku a minimalistické kabelce.

Nákupní tipy: sukně Zara, 999 Kč; top OYSHO, 599 Kč; sandálky na podpatku Kazar, 2990 Kč; kabelka Kazar, 3490 Kč

Trendy oblečení za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Podívejte se do naší fotogalerie na bělostnou krásu!

Autor: Žaneta Podlahová