Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Eva Pavlová je královnou českých značek. Co má společného s princeznou Dianou?

9. března 2023 | 06:00

Móda není jen o líbivém oblečení, které nás zkrášluje a odlišuje od ostatních. Je součástí etikety, společenského postavení, zároveň je mocným komunikačním nástrojem i součástí osobního stylu, jenž jde ruku v ruce s naším charakterem. Jaký je konkrétní styl zbrusu nové první dámy a které značky jsou odrazem její osobnosti?

Moderní, svěží a přirozený. Tak popisuje módní styl Evy Pavlové návrhářka Štěpánka Pivcová, která se stala etablovanou stylistkou páru po čas prezidentské kampaně. Styling z rukou profesionálky však vycházel ze stávajícího šatníku první dámy tak, aby se zachovaly autenticita a styl, jenž je jí blízký. „Spolupráce se rozvíjela po počátečním vzájemném poznávání. Přece jenom je to o navázání vztahu a důvěry. Styling v této úrovni není o změně osobnosti, ale o jemných nuancích a pochopení toho, pro jakou příležitost se paní Eva potřebovala obléct. Má ráda módu, zároveň je praktická a není jí vlastní přehnaná okázalost,“ upřesnila designérka exkluzivně pro on-line magazín Blesk pro ženy.

Podívejte se na medailonek Evy Pavlové:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Inspirací byl pro Štěpánku převážně styl vysoce postavených dam v Evropě, konkrétně však čerpala ze stylu samotné ikony – již zesnulé princezny našich srdcí lady Di. „Byla velmi sportovní, což je velmi blízké paní Pavlové,“ nechala se slyšet návrhářka v rozhovoru pro CNN Prima News. Sportovní elegance, noblesa či praktičnost tak odráží nadčasové ikonické kousky, které však netratí na aktuálnosti trendů a moderním stylu. A právě několik českých značek zpečeťuje tyto zásady, které Štěpánka Pivcová zakomponovala do celkového stylingu. O kterých značkách tu vedeme řeč?

The May Studio

Sama Štěpánka navrhla hned několik svých modelů vystupujících pod značkou The May Studio. První dáma si oblíbila zejména její kabáty, ty se staly absolutní dominantou jejích looků. „Paní Eva Pavlová oblékla dva kašmírové kabáty v červené a jemně růžové barvě a na míru šité pouzdrové šaty na oznámení výsledku prezidentské volby. Kabáty jsou barevnou verzí ikonického kabátu mé značky The May Studio, která vychází z mírně oversized siluety inspirované pánským kabátem. Je to nadčasový kus, který může mít žena v šatníku pro společenské, ale i každodenní nošení. Šaty byly pak z tzv. double látky – ze směsi hedvábí, viskózy a elastanu. Látka se nemačká, je příjemná na tělo a drží formu. To bylo důležité pro danou událost a typ šatů, které jsem vytvořila,“ vysvětlila Štěpánka on-line magazínu Blesk pro ženy.

Kabáty Evu zaujaly především svou barevností, která jí typově sedí, a ihned si je tak oblíbila. „Odlišily ji v povětšinou tmavším davu lidí, a to přispělo k tomu, že byla více vidět na fotkách z meetingů nebo v davu novinářů,“ doplnila návrhářka.

Kateřina Geislerová

Sofistikované modely, exkluzivní krejčovina a pestrá paleta barev jsou pak zastoupeny v kolekcích návrhářky Kateřiny Geislerové. Je v nich jasně zřetelná francouzská elegance, ke které má umělkyně opravdu velmi blízko. Studovala totiž v Paříži, kde si otevřela i svůj první butik. Ačkoliv ji nejvíce baví navrhování kalhot, jejichž střihům věnuje náležitou péči, byly to právě midi šaty košilového střihu, které z její tvorby oblékla nová první dáma. Vyjímaly se nejen nadčasovým střihem, který se těší velké oblibě, ale především jemným, decentním vzorkem a smaragdovou barvou. Ta Evu naprosto rozzářila a omladila.

FOLBEUR

Ikonickým kouskem, který nesmí chybět v lady šatníku, je bezesporu kvalitní kožená kabelka. A hned několik takových vynesla Eva Pavlová od značky FOLBEUR, za kterou stojí česká návrhářka Markéta Folberová. Kabelky se vyznačují nejen minimalistickým designem a nadčasovostí, ale i čistými liniemi a špičkovou italskou kůží, která jim vtiskává působivou barvu i osobitý styl. Eva Pavlová vynesla jeden z nejvýraznějších modelů značky – konkrétně MACARON PETIT ROSSO z kolekce ROBOT. Kabelka upoutá zrak svým metalickým reliéfem. Vidět jsme ji však mohli i v jemnější béžové variantě, tou Eva Pavlová doplnila již zmíněné smaragdové šaty od Kateřiny Geislerové, jež se vyjímaly pod béžovým kabátem.

Hanuš Lamr

Designér a tvůrce osobitých šperků Hanuš Lamr pak stojí za unikátní broží, která doplnila pudrově růžové šaty od Štěpánky Pivcové. Vznikla během loňského jara v době, kdy kvetl nádherný růžový kaštan ve Valdštejnské zahradě. „Chtěl jsem zachytit jemnou krásu krátkého období, kdy se můžeme tímto úchvatným květem těšit a vychutnávat si jeho křehkost a něhu,“ sdělil designér a doplnil, že byla brož odlita z téměř ryzího stříbra a je osazena růžovými skleněnými střepy, na které použil materiál z našich sklářských hutí. Brož navíc doplňovaly i náušnice s motivem violek z umělcovy dílny.

A co prezident Petr Pavel?

Ačkoliv je naše dnešní pozornost upřena na eleganci první dámy, opomenout nemůžeme ani krejčovství Gosman. Jejich obleky byly speciálně šité na míru nově zvolenému prezidentovi. Pánský oděvní servis si zakládá na nekompromisní kvalitě, maximální diskrétnosti i individuálním přístupu.

Elegantní kousky inspirované první dámou Evou Pavlovou vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová