Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Obleková vesta je velkým hitem! Sluší ženám v každém věku

7. dubna 2023 | 06:00

Oblekovou vestu důvěrně známe jako součást pánského trojdílného obleku, a tak v nás může evokovat, že patří výhradně do pánské skříně. Tento business vršek však ovládly i ženy a máme pro toto tvrzení důkazy! Pokud si ale myslíte, že zpodobňuje pouze vrstvený kousek na košili, blůzku nebo top, vyvedeme vás z omylu. Nosí se na holé tělo!

To, že obleková vestička je privilegovaným oděvem pánské skříně, už dávno neplatí. V devadesátých letech jí daly doslova nový nádech známé krásky. Kupříkladu Jennifer Love Hewitt, která ji v roce 1994 oblékla na ABC Television Affiliates Party. Černou jednořadou vestu v prodloužené délce zkombinovala s elegantními krátkými šortkami a celkový look pak doplnila minimalistickými doplňky. Nebyla jediná, která tento svěží elegantní vzhled zvolila.

Které trendy z devadesátých let hlásí návrat? To se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Na totožné akci se totiž objevila i manželka již zesnulého herce Kevina Dobsona Susan Dobson v doprovodu herce Lane Smitha. Její obleková vesta byla však o něco zdobnější, dominovaly jí zlaté knoflíky. K nim pak doladila malou kabelku se zlatým řemínkem i zlaté šperky. U výčtu dam, které si v devadesátých letech oblíbily tento trend, nekončíme. Do popředí vestičku totiž vynesla i herečka Jennifer Aniston coby Rachel Green ve fenomenálním sitcomu Přátelé. Rachel měla však pod vestičkou decentní top.

Jarní a letní styling

I dnes známé krásky, jako jsou modelky Emily Ratajkowski nebo Alessandra Ambrosio, nosí vestu na holé tělo a k ní volí volné elegantní kalhoty a minimalistické pantofle. A voilà, máme tu novodobý byznys look, ve kterém se na jaře a především v létě nebudete trápit! 

V přechodném období na počátku jara je ideální vestičku zkombinovat spolu s oversized blazerem, palazzo kalhotami s vysokým pasem a sportovními teniskami. Pokud počasí nepřeje, nebojte se navíc navrstvit i evergreenový trenčkot.

Elegantní kostým pro všechny příležitosti pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

A jak je nosí mladé i zralé dámy z Instagramu? Na to se podívejte v následující inspiraci:

 

Autor: Žaneta Podlahová