Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pro milovnice podpatků: 30 nejlepších, ze kterých si nedovedete vybrat jediné

6. dubna 2023 | 06:00

S koncem pandemie šly konečně ryze pohodlné i nadčasové boty stranou a opět se dostaly do středu zájmu lodičky poutající pozornost. Které klíčové trendy ze světa hříšných podpatků budou letošní sezonu bodovat?

Průhledná extravagance

Přehlídková mola s kolekcemi na tento rok se hemžila přemírou průsvitných materiálů. Ty nebudou výjimkou ani na obuvi, na které se budou vyjímat v podobě vinylových pásků, dokonce i podpatků. Průhlednost půjde na podpatcích ruku v ruce se štrasovými ozdobami či pastelovými odstíny barev. 

Jak si uvázat podpatky tak, aby se vám konečně nevyzouvaly? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub/ Kristýna Juřicová

Centimetry navíc 

„It shoes“ se bezesporu staly boty s blokovým podpatkem, přespříliš vysokou platformou a páskem kolem kotníku. Již minulý rok ovládly Instagram, street style i přehlídková mola týdnů módy a ve své oblibě nebudou polevovat ani letos. Tento trend, který se okamžitě adaptoval v módním světě, si připisují na své konto značky Valentino s modelem Tan-Go i Versace s typem Medusa. Jak se mezi sebou liší, se můžete dočíst v našem článku zde:

Nesmrtelné platformy i kitten heels

Obecně platformy, ale i klínky vystřelily mezi trendy do astronomických výšin. Důvod, proč se tomu tak stalo, je prostý – přidají centimetry navíc a opticky prodlouží siluetu, aniž bychom musely přílišně trpět jako na klasických jehlových podpatcích. Je to přijatelný kompromis mezi pohodlím a výstředními vysokými botami. Platformy letos užijete především na sandálcích s širokým blokovým podpatkem.

Vedle nich se v plné parádě vrací kitten heels, ikony mezi lodičkami, které jsou mezi módními guruy těmi nejoblíbenějšími. Vyznačují se totiž především nízkým podpatkem i ostrou špičkou, jež vám zaručí jistotu kroku. Nutno podotknout, že se dost překrývají se slingback botami, tedy těmi s nižšími podpatky s volnou patou. Budou skvělým obutím nejen k sukním, ale především k širokým džínům.

 

Výrazné atributy

A jaké atributy a dekorované reliéfy vás na podpatcích ihned upoutají? Především peří, blyštivý štras, neonová paleta barev, metalické odlesky, ale i okrasné mašličky. Sečteno podtrženo, vedle shluku aktuálních mikrotrendů v podobě samotného vizuálu tu máme nadčasové podpatky, které si poradily i s pohodlím, kterého se dost možná jen tak vzdát nechceme.

Trendy lodičky za výhodné ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Najdete si v naší fotogalerii své favoritky? Přesvědčte se o tom:

Autor: Žaneta Podlahová