Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Když červený koberec ovládnou ženy 60+ i 70+: Tyhle krásky nikdy nešlápnou vedle!

15. prosince 2022 | 06:00

Letošní rok se pomalu blíží do finiše, a tak spolu s velkolepým závěrem roku nepochybně přichází i oblíbená bilance. My jsme se poohlédly za tím, kdo zazářil na letošních věhlasných běhounech, a vychází nám z toho jediné – dámy, které dávno překročily věkovou hranici šedesáti let, jsou nejen klenoty červených koberců, ale i skutečnou inspirací. Které slavné krásky učarovaly světu?  

Čas je to nejspravedlivější, co existuje. Ubíhá totiž všem stejně. Přesto u některých máme pocit, jako by se na nich zub času nepodepsal. Stěží vypadají na svůj věk. Čelist nám permanentně padá při pohledu na půvabnou herečku Jane Seymour (71), kterou si neodmyslitelně pojíme s představitelkou doktorky Quinnové ze stejnojmenného kultovního seriálu 90. let, ale i s rolí Bond Girl z bondovky Žít a nechat zemřít.

Načerpejte další módní inspiraci ve videu: 

Video se připravuje ...
Jaké boty vybrat k určitému dresscodu - co k malým černým a co zase na casual večírek? • VIDEO: Videohub

Pro nás je to spíše „it girl“, která nás nepřestává bavit. Na plátně oplývá svým talentem, ve společnosti svým nekonečným optimismem, vřelým úsměvem a především vytříbeným stylem. Nejen na červených běhounech sází na výrazné barvy, které jí dodávají mladistvý vzhled. V jejím módním ansámblu tak naleznete odstíny smyslné červené, energické žluté, elegantní modře i uklidňující zelené. Kýžený šmrnc jejímu vytříbenému vkusu pak dodávají především zvolené střihy s důrazem na ženskou siluetu. Je si totiž vědoma toho, že oversized střihy přidávají na objemu, a postava se v nich tak zbytečně topí.

Střihy kopírující ženské křivky jsou doménou i herečky Fran Drescher (65). Doteď se nám dere na paměť její okázalá černá róba z dílny libanonské návrhářky Reem Acra, kterou zvolila na počátku letošního roku při předávání cen SAG v Kalifornii. Šatům dominovaly spadlá ramena lemovaná výšivkou i dlouhé rukávy. Atributy jako vlasy vyčesané do spleteného copu, kouřové líčení a lesklé rty v přírodním tónu pak utvářely celistvost velmi elegantního vzhledu. Více o této herečce, která se potýkala s nepřízní osudu, se dočtete v našem článku zde:

Nezaměnitelným stylem oplývá i herečka Julianne Moore (62), která je opravdovým klenotem společenských událostí. Nebojí se průhledných materiálů, jako tomu bylo u zvolené róby z dílny Valentino, kterou oslňovala na filmovém festivalu v Benátkách. Základ šatů tvořilo body bandeau, které se vyjímalo zpod průsvitné sukně. To však nebylo jedinou dominantou modelu. Exkluzivitu modelu dodávala především maxi pelerína dekorovaná vícebarevnými flitry. Nedávno se však blýskla v krémových dlouhých šatech na předávání cen Gotham v New Yorku. Ačkoliv disponovaly opravdu hlubokým výstřihem, v jejím podání nikoho nepohoršoval, ba naopak – vyzníval velmi decentně. Zlaté doplňky pak dotvořily celkový dojem antické bohyně.

Naším oblíbeným „stříbrným duem“ jsou ovšem herečky Helen Mirren (77) a Andie MacDowell (64). Prošedivělé herečky dokazují, že za šediny se není potřeba stydět a že dokážou rozzářit i sebefádnější look. Na jejich vydařené modely se můžete podívat v naší fotogalerii, ve které naleznete i ostatní inspirativní dámy:

Slavnostní šaty pro všechny příležitosti najdete za nejvýhodnější ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová