Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jediný vršek, který opravdu užijete celou zimu: Jak oživit obyčejný rolák 3x jinak?

10. prosince 2022 | 06:00

Rolák, docela prosté triko s dlouhými rukávy. Jeho vysoký stojáček ho však doslova povýšil na elegantní oděv, jenž vám opticky prodlouží šíji, tudíž i celou postavu. Není ale hoden nudy, jak by se na první dojem mohlo zdát, ale s jeho pomocí vytvoříte vskutku cool looky. Nevěříte?

Vzhledem k tomu, že se řadí mezi absolutně základní kousky šatníku, zastává vděčnou funkci variability nošení. Můžete ho kombinovat opravdu se vším – od sukní, kalhot, džínů až po šaty. Ano, přesně tak, čtete správně. Ani svých oblíbených letních košilových šatů či těch splývavých s výstřihem do V a s dlouhými rukávy se nemusíte vzdávat, a to ani v těch největších mrazech. Stačí je přehodit přes minimalistický rolák unitární barvy, doladit je opaskem, punčoškami, vysokými kozačkami ke kolenům a vlněným kabátem. A máte nažehlený outfit do práce, městské džungle i na rande zároveň. Je totiž perfektním kouskem k vrstvení, ideální tak pro nastávající tuhé mrazy. Pokud ho však chcete nechat vyniknout v plné kráse, zkombinujte ho s cool prvky, které upoutají pozornost. 

Tip na video: Přesvědčte se v módním pořadu Souboj velikostí S vs. XL, že rolák sluší i boubelkám s velkými ňadry: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

S hot trendy sezony 

Padne-li volba na elegantní rolák v krémové barvě, zkuste ho vynést tón v tónu. Monochromatický styling totiž umocní sofistikovanost i sebevíc casual modelu. Tričko s vysokým stojáčkem se bude vyjímat zpod nejoblíbenější bundy této sezony. Post královny si vysloužila hřejivější sestra motorkářské bundy s typicky výraznými klopami a s tím rozdílem, že ji dekoruje kožíšek nebo beránek. A právě beránek uchvátil všechna stylová srdce! Díky tomuto reliéfu působí dané kousky roztomilejším, něžnějším dojmem. Obujte pohodlné a hřejivé válenky, které už nejsou předmětem posměchů, a zkombinujte je s dlouhými straight džínami. A na závěr, aby byla vaše ouška v teple, nasaďte stylové klapky. Protože letos budou držet prst na tepu doby. 

Tipy na nákupy: rolák Mango, 399 Kč; džíny Marc O’Polo DENIM, prodává zalando.cz, 2400 Kč; válenky UGG, 4300 Kč; bunda Zara, 1999 Kč; klapky na uši UGG, 2300 Kč; kabelka H&M, 599 Kč; ponožky OYSHO, 299 Kč

S viditelnou kabelkou

Staré dobré pořekadlo zní: "Na detailech záleží." A v módě to platí dvojnásob. Stačí zvolit kabelku s leopardím vzorem a rázem tato ženská neřest rozstřelí celý outfit – stejně tak jako výrazná barva roláku. Tak opusťte svou komfortní zónu a vneste do svého šatníku neotřelé prvky, které naprosto souzní se základy šatníku.

Tipy na nákupy: rolák Modström, prodává zalando.cz, 920 Kč; sukně Mango, 899 Kč; kozačky CCC, 1599 Kč; kabát Massimo Dutti, 10 995 Kč; kabelka Zara, 2299 Kč

Okázalá kůže

Výrazná barva, hot trendy i zajímavá kabelka nemusí být jedinými atributy, které upoutají pozornost a dodají docela obyčejnému roláku kýžený šmrnc. Exkluzivitu mu propůjčí i kožené kousky. Zkuste třeba kožené kalhoty paperbag, které svým střihem sluší všem postavám!

Tipy na nákupy: rolák Zara, 449 Kč; kalhoty Zara, 999 Kč; kozačky Mango, 1399 Kč; kabát Zara, 3999 Kč; kabelka Kurt Geiger, 6850 Kč

Elegantní dámský rolák najdete také na našem internetovém srovnávači za nejvýhodnější cenu.

Ty nejlepší roláky v různém barevném provedení naleznete v naší fotogalerii: 

Autor: Žaneta Podlahová