Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Černá ovládla společnost: Jak slušela téměř osmdesátileté Mirren či štíhlé Tomicové?

8. prosince 2022 | 06:00

Celočerný outfit může působit fádně, bez špetky kreativity a kýženého šmrncu. Pokud si ale osvojíte základní stylistické rady, bude se nést na vlně exkluzivity, sofistikovanosti i smyslného sex-appealu. A právě tyto slavné krásky našly klíč k úspěchu. Jak tedy černou vynést v období večírků tak, abyste nevypadala nudně?

Se společenskými akcemi se doslova roztrhl pytel, jak tomu na závěr roku bývá. A nešlo si nevšimnout, že je na plné čáře ovládla černá barva. Sluší totiž každé ženě bez ohledu na věk či tělesné proporce. Pokud však zvolíte celočerný outfit v totožných materiálech, vykoledovala jste si průser v podobě jednoho slitého fleku. Aby tmavá vynikla v celé své kráse, základem úspěchu je mix textur. Oživit ji můžete i jedním barevně odlišným kouskem nebo doplňkem. Která známá kráska se jí zhostila s grácií?

Krajky i platformy před osmdesátkou

Černým outfitem uchvátila herečka Helen Mirren (77) na nedávné premiéře filmu 1923 v Los Angeles. Jako vždy vypadala jako prvotřídní dáma, která se v módních vodách pohybuje s absolutní grácií. Tmavý look, který byl opřen o saténový top, palazzo kalhoty, oblekové sako a podpatky na platformě, oživila nejen dokonalou souhrou různých materiálů, ale také průhlednými elegantními rukavičkami, které dodávaly kýžený šmrnc stejně tak jako její stříbrná koruna hlavy. Téměř osmdesátiletá herečka je tak důkazem, že není třeba se bát smyslných detailů v podobě krajek, platforem ani průhledných materiálů v decentní míře.

Snová průhlednost

Herečka Pavla Tomicová (60) se nedávno objevila na premiéře nového filmu A pak přišla láska jakožto hlavní protagonistka snímku. Oplývala nejen svou pozitivní náladou, ale i černými šaty s puncem elegance. Kralovala jim krajka s výrazným vzorkem, ale i efektní průhledné rukávy a plisovaná sukně. Dokonalý střih, který zvýraznil její štíhlou postavu.

VIDEO: Jak zhubla hvězda seriálu Zoo o 35 kilo?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Gabriela Maryšková

Mini i pro zralé ženy

Mini délka sukní kraluje aktuálním trendům. Ne všem je však po chuti. Mnoho z nás k tomuto střihu totiž přistupuje s červeně blikajícím vykřičníkem, protože v nás může vzbuzovat dojem nevyzrálého vzhledu hodného dospívajících slečen. Nyní se ale přerodila v čirou sofistikovanost, což dokazuje i britská hvězda Amanda Holden (51) svým výběrem. Přestože sukně vyčnívá nejen svou krátkou délkou, ale i metalickým odleskem, je vskutku elegantním kouskem. Navíc je perfektním oživením v jinak celočerném modelu, kterému vévodí rolák, vypasované sako, punčocháče i kotníčkové boty na podpatku.

Redakční tip: Sukní do půli stehen se rozhodně nemusí bát ani boubelky, vsadí-li na rovný střih. Ten bude obecně lichotit dámám s výraznými boky i stehny, skryjí tak problematické partie.

Stylový outfit na večírek vybírejte za nejlepší ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

A jak černou vynesly ostatní známé krásky? Na to se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová