Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejkontroverznější kabát sezony: Jak nosit kožíšek, aby budil jen pozitivní emoce?

16. listopadu 2022 | 06:00

Buď ho milujete, nebo nenávidíte. Kožíšek z umělé kožešiny je jedním z oděvů, které rozdělují společnost na dva tábory. Jinak tomu není ani u legín nebo válenek. Možná vás však letos přesvědčíme o tom, že není třeba nad těmito chundelatými svrchníky ohrnovat nos. Jak nosit kožíšek s naprostou grácií?

Probouzí v nás emoce. Zatímco je v jedněch zarytá představa o ruské estetice, kdy kožíšek s lesklým reliéfem je pro ně příliš extravagantním a honosným kouskem, druzí si bez tohoto svrchníku, jenž představuje tolik konejšivou náruč, nedokážou představit tuhou zimu. A že už pomalu přituhuje!

Které boty budou dominovat letošní zimě?

Video se připravuje ...
Trendy 2022: Jaké boty pofrčí na podzim a zimu? • VIDEO: Videohub

Jak ho nosit tak, abyste v něm nevypadala jako medvědice a zároveň neevokovala vzhled ruské carevny? Naučíme vás nosit ho s vkusem a absolutní grácií!

Tento kabát s příliš huňatým materiálem bude vždy přidávat na rozměru i sebeštíhlejší ženě, jinak tomu není ani u jeho beránkové verze – u teddy kabátu. Ale na přílišný rozměr jsme si přece jen zvykly u všech těch naducaných péřovek, no ne? Tak zkuste vzít kožíšek na milost, vyznívá totiž oproti buclatým péřovým kabátům a bundám o dost elegantněji, a disponuje tak variabilitou nošení. Bude vám oporou při zimomřivých městských pochůzkách, stejně tak bude vhodný do kanceláře, ale i na veškeré nadcházející firemní večírky a bujaré párty. Protože není vhodnějšího svrchníku k párty outfitu, než je právě kožíšek!

Abyste ale nevypadala jako nemotorně se pohybující medvědice, stačí se držet základního pravidla, které zní: Dejte rovnováhu celkovému outfitu. Pokud vím, že vrchní část nabude na objemu, u spodní části tedy již nevolím podobně volné střihy. A které stylové kombo vyváží proporční bilanci? Místo opravdu širokých wide-leg džínů zvolte raději straight střih, mum jeans nebo slim verzi. Ty pak půjdou ruku v ruce s kotníkovými chelsea boots s masivní podrážkou. Jejich robustnost celkově srazí nadmíru elegantní efekt kabátu, a outfit rázem dostane jiný nádech.

Pokud se naleštěného vzhledu nechcete vzdát, zvolte ke kožíšku v délce pod kolena sukni či šaty, které nebudou zpod kabátu vykukovat, spolu s punčocháči a botami s ostrou špičkou. Ty totiž opticky prodlouží siluetu a kabát nebude působit tolik robustním dojmem.

A které trendy letos vládnou kožíškům? Vedle základní palety barev se představí i o dost pestřejší paleta – především odstíny fialové, růžové, zelené a modré. Nebudou chybět ani zavinovací střih s páskem připomínající luxusní župan nebo leopardí vzor. Atributy, které přitakají společenské, večírkové náladě.

Stylové kabáty za nejvýhodnější ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na ty nejlepší kousky z nových kolekcí se můžete podívat v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová