Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nečekaný červený koberec z Českého slavíka: Letos to zabil chlap!

13. listopadu 2022 | 09:00

Letošní Český slavík byl mimořádný. 60. jubilejní ročník se nesl v nostalgickém duchu, který byl protkán kuriozitami, nečekanými momenty, poctami umělcům, ostrým vtipem, ale i okázalými róbami. Protože móda je tohoto ostře sledovaného hudebního oceňování nedílnou součástí. Kdo letos zazářil a komu móda nic neříká?

Celým večerem provázeli moderátoři Aleš Háma a Ondřej Sokol, známí pro svůj ostrý vtip, ale i Tereza Pergnerová, historicky první moderátorka Českého slavíka, která se na tomto udílení objevila ve své roli po 25 letech. Jak nostalgické!

Co řekla o svém moderátorském návratu Tereza Pergnerová?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: David Turek, Elmer Carvalho

Večer se zavzpomínalo i na módu, která se v historii pěveckých ocenění objevila. Zatímco se v první polovině této šedesátileté ankety nikdo zahanbit nenechal, dámy dokonce usilovně po celý rok přemýšlely nad vynesenou garderobou, po pauze a opětovném návratu Českého slavíka se však karty obrátily. U některých celebrit to dokonce vypadalo, že oblečení vytáhly narychlo z útrob své skříně. Objevily se mikiny, bundy, džíny, trička, dokonce i absolutně nevhodné kšiltovky.

Móda se však za ta léta posunula a zpodobňuje nejen charakter člověka, společenský status, ale dokonce i poslání, jak zmínila moderátorská dvojice. Který z hudebních interpretů se toho letos opravdu zhostil s grácií a kdo přinesl opravdovou message?

Jan Bendig zastínil všechny přítomné

Zpěvák Jan Bendig, který se proslavil díky oblíbené pěvecké soutěži SuperStar, byl jednou z nejvýraznějších osobností večera. Svým modelem šitým na míru od české návrhářky Debbie Brown totiž vzdal hold všem výhercům této šedesátileté ankety. Není to poprvé, kdy s designérkou spolupracoval. Pravidelně se totiž účastní jejích přehlídek jako model. Kalhotovému kostýmu s dlouhým pláštěm dominovaly podobizny umělců, jako jsou Karel Gott, Miro Žbirka, Helena Vondráčková, Lucie Bílá nebo Chinaski. Jedna hudební veličina tam přece ale jen záměrně chyběla, konkrétně skupina Ortel.

Hluboké dekolty

Ani tento večer nechyběly výrazné dekolty s důrazem na ženské přednosti. Ten nejhlubší předvedla modelka Lela Ceterová. Zvolila sametovou róbu, kterou si nechala podle svých představ ušít na míru v tradičním českém krejčovství Kadlex. Vedle hlubokého výstřihu poutaly pozornost hříšně vysokým rozparkem lemovaným peřím, které stejně tak dekorovalo lemy dlouhých rukávů.

Pohádkové peří

Ostatně peří bylo letos spolu s flitry hlavním módním tahounem. Roztomilé peří, které se přerodilo až v pohádkové, vynesla i Zlatá slavice Lucie Bílá. Vyjímalo se na její dlouhé bílé večerní, ve které vypadala opravdu skvostně. V zelenočerném zbarvení se objevilo i na vlečce zpěvačky a herečky Evy Burešové, která získala bronz v kategorii Zpěvačka roku.

Omamný třpyt

Flitrovanou královnou večera byla bezesporu hvězda Ulice, herečka Markéta Stehlíková, která, jak se nechala slyšet, nechala minimalismus doma. Vynesla opravdu blyštivý overal s vysokým stojáčkem, který hrál všemi barvami. Modely z dílny LEEDA, pod kterou se skrývá česká designérka Lucie Kutálková, obléká pro slavnostní příležitosti nespočet slavných krásek, ale i profesorka Danuše Nerudová, kandidátka na prezidentku republiky.

Šaty, ve kterých zazáříte, vybírejte za nejlepší ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Jak se módy zhostili ostatní? Na to se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová