Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ženy ve znamení Štíra: Těchto 10 věcí musíte mít v šatníku

3. listopadu 2022 | 06:00

Znamení zvěrokruhu, ve kterém jsme se narodily, ovlivňuje naši povahu. Určuje to, jak smýšlíme, jakým stylem komunikujeme, a to nejen verbálně, ale i nonverbálně – pomocí našeho vlastního vkusu v módě. Jak se oblékají ženy ve znamení Štíra a jaké kousky by jim rozhodně neměly uniknout?

Ženy ve znamení Štíra jsou opakem prvoplánovosti, jsou tajemné na straně jedné, avšak přímé na straně druhé, jsou také velmi otevřené a nestarají se o to, jak jejich vzhled hodnotí jejich okolí. Smyslnost, vášeň, intenzita, vitalita a perfekcionismus jsou jejich hlavním krédem. A právě ona nespoutaná divokost za doprovodu vytříbeného vkusu se odráží ve výběru jednotlivého oblečení a doplňků. Co by nemělo chybět v šatníku žádné Štířici?

Jak nosit oversized saka na podzim? Na to se podívejte v módním pořadu Souboj velikostí S vs. XL!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

Respekt k sofistikovanému business stylu

Štíři vzbuzují respekt, jsou přirozenými vůdci, profesionály a jejich doménou je především business look. Ale na kancelářskou nudu zapomeňte. Ženy narozené v tomto znamení to umí s nenuceným šarmem v kombinaci s pohodlím. K jejich přirozenému sebevědomí je nutností sako pánského oversized střihu v základní paletě barev s ramenními vycpávkami. Jen tak se budou cítit jako ryby ve vodě. Na sako je pak vhodné obléct elegantní kabát jednoduchého střihu v midi délce. Sofistikovanou volbou bude i kalhotový kostýmek s oblekovou vestičkou, jakožto dominancí looku.

V hlavní roli kvalita a nadčasovost

Ženy v tomto znamení velmi rády poodhalují svou kůži. Ale decentním způsobem. A tak bílá vzdušná košile s výstřihem do V bude pro ně sázka na jistotu. Navíc hraje do karet i již zmíněnému business stylu. Doplňují ji rády dobře padnoucími džínami. Střih v zásadě nemění a volí především nadčasovost a kvalitu. Vhodné tak budou vděčné straight džíny, které padnou všem.

Něco výrazného, něco minimalistického

Šatníku Štíra vládnou béžové, bílé, šedé a černé odstíny barev. Ale leckdy překvapí pár vybranými extravagantními kousky křičícími na dálku. A co by to bylo za Štíra bez jediného dominantního kousku - třeba v odstínech červené, olivové nebo saturované růžové? A nemusí to být zrovna kabát, sukně nebo svetr. Může to být trendy kabelka malé velikosti. Ta bude nezbytným oživením looku stejně tak jako jemné designové šperky, které mají duši a příběh.

Praktičnost i ženskost

Vzhledem ke své aktivitě a praktičnosti potřebují Štíři pohodlnou obuv. Základním kouskem botníku jsou tak bílé tenisky bez zbytečných aplikací či vzorů. Budou se hodit nejen ke společenským kalhotám, džínům, sukním, ale i k romantickým či svůdným šatům. Jejich ryzí ženskost se jim ale upřít nedá, a tak další nedílnou součástí budou kozačky na podpatku. Musí být však na širokém blokovém podpatku, aby noze zajistily pohodlnou chůzi.

„Too hot!“

Alfou a omegou je rovnováha mezi ohnivou vášní a nenuceností. Jak být ale sexy neprvoplánovým dojmem? Trefou do černého budou upnutý rolák nebo slip dress – saténové šaty na úzkých špagetových ramínkách věrně připomínající negližé. V kombinaci s huňatým svetrem, dlouhým kabátem a vojenskými botami – bagančaty – budou Štíři přímo neodolatelní!

Stylové kousky na oživení vašeho šatníku vybírejte za nejvýhodnější ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová