Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Od Pelíšků se snad nezměnila! Emília Vášáryová vypadá v 80 letech fantasticky

7. listopadu 2022 | 13:56

Slovenská herečka Emília Vášáryová, známá jako Vilma Krausová z fenomenálního filmu Pelíšky, se nedávno objevila na módní přehlídce přední slovenské návrhářky. V čem byla naprosto nepřehlédnutelná, a okouzlila tak všechny přítomné?

Emília Vášáryová je jednou z hereckých ikon. A ačkoliv sehrála několik výrazných rolí a získala za svou profesní dráhu nespočet věhlasných ocenění, je to právě role Vilmy Krausové, která ji na přelomu tisíciletí proslavila.

VIDEO: Emília Vášáryová: Už padesát let neporušila jeden zvyk! Jaký?

Video se připravuje ...
Emília Vášáryová: Už padesát let neporušila jeden zvyk! Jaký? • VIDEO: Martin Balcar, Jan Jedlička

Vedle již zesnulého herce Jiřího Kodeta coby bývalého odbojáře s trpkou válečnou zkušeností hrála velmi chápající, vlídnou, tolerantní i milující manželku a matku, která byla za každých okolností elegantní dámou. A máme pocit, že se od vzhledu Vilmy, elegantní dámy, neoprostila ani nyní. Lze totiž až stěží uvěřit, že půvabná herečka oslavila tento rok 80. narozeniny.

Svým půvabem okouzlila i na nedávné přehlídce přední slovenské návrhářky Lýdie Eckhardt. Pro přehlídku zvolila sofistikovaný model. Dominovalo mu především sytě červené sako s výraznými klopami, zlatými knoflíky, předními roztomilými kapsami, ale také s okázalou blyštivou broží. Takové jsou aktuálně mezi šperky na módním výsluní. Kýžený šmrnc pak celkovému vzhledu dodaly brýle s černými obroučkami s kočičím protažením.

A co vévodilo nové kolekci slovenské návrhářky, kterou si slavná dáma nenechala ujít? Lýdie Eckhardt se zaměřila především na elegantní monochromatický styling, který byl opřen o kalhotové kostýmky, šaty převážně v délce ke kolenům, nechyběly však ani důmyslné průhledné materiály, smyslná krajka či mašle.

Na ty nejlepší modely z kolekce i na půvabnou herečku se můžete podívat v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová