Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dara Rolins slaví 50 let: Jaká byla cesta nejslavnější holčičky 80. let?

7. prosince 2022 | 06:00

Dara Rolins je žena mnoha tváří, multifunkční umělkyně, za kterou stojí tvrdá dřina, průbojnost, drive a nepochybně nekonečný talent. Jak se z malé, něžné Darinky stala jedna z nejúspěšnějších československých zpěvaček, ale také vlivná podnikatelka, která je inspirací pro mnoho žen? Pojďme si připomenout její důležité životní milníky při příležitosti krásného jubilea.

Talentovaná umělkyně Dara Rolins, která slaví 50. narozeniny, je jednou z nejvýraznějších osobností showbyznysu. Za jejím celoživotním úspěchem stojí nejen talent, ale také energie, kterou vkládá do všech svých činností. Na její cestě k tomu, mířit neustále výš a výš, ji však potkaly i neblahé životní situace, které skolí i sebevíc pozitivně naladěného jedince. Kdy půvabné zpěvačce nebylo do smíchu a které její milníky jsou pro mnohé inspirací?

Dara Rolins: Šaty, ve kterých jsem poprvé zpívala s Gottem, má maminka v mauzoleu.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Zrodila se hvězda

Jako devítiletá dívenka prodala na počátku své kariéry 250 tisíc kusů své první desky, o rok později se poprvé umístila v pěvecké anketě Zlatý slavík. Netrvalo dlouho a o bezmála tři roky později ji znala široká veřejnost. Do nebeských výšin ji dostal megahit Zvonky štěstí, který nazpívala s mistrem Karlem Gottem, jenž byl pro ni vzorem, ale i přítelem. Koncertovali společně i za hranicemi, v německy mluvících zemích zažívali ovace. Od škatulky malé Darinky Rolincové se však zanedlouho oprostila, opustila stáj Ladislava Štaidla a odletěla budovat svou vlastní kariéru za velkou louží.

V roli podnikatelky i návrhářky

Přestože ji hudba živí dodnes a je jejím koníčkem, není rozhodně to jediné, do čeho Dara vkládá svou energii. Vedle úspěšné zpěvačky se stala také byznysmenkou, která neustále rozšiřuje portfolio své lifestylové značky VERMI by DARA. Letošní rok vydala sedmý diář v pořadí. Je tak na trhu už stálicí. Diáře se těší oblibě díky motivačním textům, které dodávají klid, harmonii a rovnováhu v každodenním životě. Pod značkou také najdete kosmetiku v podobě parfémů či mýdel, ale i vonné designovky jako svíčky či difuzéry.

Nejnovější sekcí se stala fashion kolekce, která je přirozeně dalším krokem, přidruženou aktivitou, ke které má Dara Rolins nepochybně velmi blízko. Vznikla kolekce DENIM by DARA. Je věnována nadčasové klasice, kterou má každá žena v šatníku. Tedy denimové kousky jako džíny, košile, šortky i šaty, které jsou vyrobeny z recyklovatelného materiálu, bio bavlny, a to bez zbytečné zátěže pro životní prostředí. Při jejich výrobě je totiž používána technika detox denim, díky které se nezapojují žádné toxické složky poškozující planetu.

Osudoví muži

Nejen na poli byznysu a kariéry se umělkyni daří. Štěstí se jí drží i v osobním životě a svou spřízněnou duši našla v Pavlovi Nedvědovi, se kterým je ve vztahu již přes rok.

Před Pavlem Nedvědem si však prošla několika nevydařenými vztahy. Jedním z jejích bývalých partnerů je podnikatel Petr Vlasák, který před dvěma lety podlehl rakovině. Osudovými muži byli také Sagvan Tofi, hokejista Jaroslav Bednář i muzikant Matěj Homola, se kterým má svou jedinou dcerku Lauru. Hvězdný pár však tvořila i s Patrikem Vrbovským alias Rytmusem, s ním byla v sedmiletém vztahu. V roce 2018 byl tak jejich rozchod pro mnohé šokem. Nyní jsou ale oba dva šťastní vedle svých poloviček a současný partner Pavel Nedvěd, bývalý legendární fotbalista, se nyní ukázal i jako ochránce.

Svou partnerku totiž ubránil před stalkerem, který se nedávno vkradl do jejího domu. Agresivní muž se však neukázal ve zpěvaččině blízkosti poprvé. Jak se svěřila Super.cz, 3 roky ji terorizuje v životě a Dara pevně doufá, že se po této potyčce, která se neobešla bez zranění, celá situace nadobro vyřeší.

Tragédie, která ji semlela

Ohrožující stalker v jejím vlastním domě nebyl jedinou neočekávanou situací v jejím životě. Před dvanácti lety, 10. července 2010, měla závažnou dopravní nehodu, při které zahynul 63letý muž. Nehoda se stala v pražském Šáreckém údolí, zde se ve svém mercedesu střetla s motocyklistou. Bezprostředně po nehodě muži poskytla první pomoc a zavolala záchranku, ale po třech hodinách v nemocnici zraněním podlehl.

Zpěvačka byla odsouzena k 26 měsícům podmíněného trestu s tříletou zkušební dobou, proti kterému se odvolala. Městský soud v Praze o pár měsíců zmírnil trest na 18 měsíců s odkladem na 2,5 roku, přičemž tříletý zákaz řízení i finanční odškodnění rodině byly ponechány beze změny. Podmínečného trestu byla ale na počátku roku 2013 zproštěna, a to kvůli amnestii vyhlášené prezidentem Václavem Klausem.

V nedávném rozhovoru pro DVTV se svěřila, že nešťastná událost ji ovlivnila natolik, že bylo těžké se vrátit na jeviště, usmát se a mít opět právo na to, být šťastná: „Celá ta událost mě udělala mnohem zranitelnější a citlivější. Semlelo mě to. Je to, jako když vás někdo zmuchlá a pokřiví,“ dodala známá zpěvačka.

Ačkoliv má Dara Rolins za sebou několik životních ran, nezapomíná myslet pozitivně. Na průřez jejím životem se podívejte v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová