Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zuzana Čaputová si zahrála ve filmu: Takhle jí to slušelo na jeho premiéře

15. listopadu 2022 | 16:27

Slovenská prezidentka, charismatická politička Zuzana Čaputová se objevila na bratislavské premiéře celovečerního dokumentu Michael Kocáb – rocker versus politik. Ten vstupuje do kin při příležitosti výročí sametové revoluce. Co řekl o slovenské hlavě státu samotný Kocáb a čím Zuzana Čaputová zazářila v Bratislavě?

17. listopad značí důležité milníky v naší historii. Připomínáme si sametovou revoluci, boj za svobodu a demokracii, skutečnosti, které vedly k definitivnímu pádu komunistického režimu. Mezi hlavní protagonisty tohoto převratu patří hudebník a politik Michael Kocáb, o kterém režisérka Olga Sommerová natočila celovečerní dokument.

7 faktů, které jste dost možná nevěděli o Zuzaně Čaputové:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

„Tento film jsem natočila, protože jsem Michalovi neskonale vděčná za to, co učinil pro svobodu v Československu. Moc ho obdivuji a byla bych ráda, kdybychom si uvědomili, třeba i díky tomuto filmu – protože paměť je krátká – jak málo stačilo a převrat z totality do demokracie by se nekonal,“ sdělila v děkovné řeči režisérka Olga Sommerová na bratislavské premiéře.

Michael Kocáb se také stal jedním ze zakladatelů Občanského fóra a svou popularitu si získal jako předseda parlamentní komise pro dohled nad odsunem sovětských vojsk z Československa. Hlavní hvězda dokumentu pak dodala, že si musíme vážit daru, který jsme získali v roce 1989, a udělat vše pro to, abychom si ho udrželi. Pak vysekl poklonu na adresu prezidentky Slovenské republiky, která se ve filmu také objeví. „Děkuji paní prezidentce Čaputové, protože to byl můj sen, aby v našem filmu vystoupila, a já vám za to děkuji. Je to krásný a vám Slovákům závidím takovou prezidentku,“ nechal se slyšet Michael Kocáb.

Zuzana Čaputová, která důstojně reprezentuje i svým šatníkem, ani tentokrát nešlápla vedle. Jako vždy zazářila ve velmi elegantním looku, kterému dominovaly šaty v midi délce. Stejně tak jako Kate, princezna z Walesu, zvládla bezchybný podzimní styling. Šaty v petrolejové barvě, jež je vskutku sofistikovaným a osvěžujícím odstínem, totiž nepřesahovaly délku minimalistického kabátu. Díky tomu si nezkrátila siluetu, a naopak ji prodloužila červenými sametovými lodičkami v ostré špičce. A máme tu tak velmi decentní, dokonalý color-blocking. Tleskáme!

A jak reagovala na nově vzniklý film samotná slovenská prezidentka? „Děkuji za skvělý zážitek a za to, že film zanechává důležité povzbuzení mladé generaci, aby se hlouběji a kriticky zamyslela nad svými občanskými právy a hodnotami společnosti,“ napsala na svém instagramovém profilu.

V naší fotogalerii se můžete podívat nejen na model, který oblékla na premiéru, ale i na další elegantní outfity za poslední dobu!

Autor: Žaneta Podlahová