Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Když ďábel nenosí Pradu, ale pláštěnku: Outfit do deště podle Anne Hathaway

8. dubna 2022 | 06:00

Ikona mezi módními snímky Ďábel nosí Pradu byla jistým převratem, filmovým milníkem půvabné herečky Anne Hathaway, která se díky hlavní roli oprostila od filmů pro dospívající dívky. A ano, míříme tím na Deník princezny, se kterým byla kdysi úzce spjata. Vyrostla nejen z dětských filmů, ale i z jisté módy, protože si v současné době s vytříbeným vkusem tyká. Že by na tom měla zásluhu přece jen Miranda?

Meryl Streep jako Miranda Priestly, drsná nekompromisní šéfová magazínu Runway, na straně jedné, na druhé straně Anne Hathaway coby její protiklad jako nevýrazná šedá myška Andy. Počáteční kontrast hlavních postav se však po čas ikonického filmového počinu stírá natolik, že zprvu ďábelská, nepřístupná Miranda připustí, že její asistentka je vlastně jistým odrazem jí samotné. Nyní bychom jenom souhlasně kývaly, co se samotné módy týče. Protože Anne v posledních letech předvádí ryze vytříbený vkus a dokáže i docela obyčejný look přetvořit v docela neotřelý, stylový, jenž poutá a upoutá.

Řeč je o jejím nedávném outfitu, který zvolila na oběd s přáteli. V ulicích New Yorku vzbudila pozornost parkou s kapucí značky Gucci, která se vyjímala lesklým nepromokavým povrchem, ale především výrazným barevným květinovým vzorem na tmavém podkladu. Bundu doplnila svetrem s vysokým stojáčkem ve výrazné purpurové barvě, světlými denimovými kalhotami do zvonu a bílými teniskami Nike, které dekorovaly ikonické fajfky s leopardím vzorem. A tak tu máme smršť vzorů, barev, textur i střihů, které však do sebe s lehkostí zapadají natolik, že outfit doslova zpívá.

Tipy na nákupy: bunda ONLY, £ 45; svetr Vero Moda, prodává About You, 579 Kč; džíny F&F, 649 Kč; tenisky Nike, prodává Deichmann, 1999 Kč; kabelka Mango, 1299 Kč; sluneční brýle, prodává alensa.cz, 1349 Kč

A dost možná si zpívat budete i vy, pokud vezmete tyto nepromokavé bundičky a kabátky na milost. Protože už nevypadají jako nevzhledné pláštěnky do přírody, ale jako vkusné stylové kousky do města. V obchodních řetězcích tyto bundy do deště najdete pod názvy rain coat či rain jacket.

Originální módní kousky najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

V naší galerii jsme vám přichystaly několik povedených kousků! Tak co, padne příští nákupní volba právě na onen kousek?

Autor: Žaneta Podlahová