Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jedny bílé tenisky, tři outfity. Takhle vás budou bavit!

19. března 2022 | 06:00

Už dávno jsme upustily od domněnky, že tenisky jsou určeny jen ke sportovním účelům. Nyní zastávají privilegované místo v botníku a staly se součástí našich každodenních životů. Proč zrovna tyto ploché boty v bílých odstínech jsou pro nás hlavní prioritou po čas jarní a letní sezony?

Tenisky jsou jednou z investic, které se vám zúročí. A u bílých toto klišé platí dvojnásob. Svou bělostnou barvou totiž udávají čistou linii, minimalismus a nadčasovost. Atributy, které hrají do karet snadné kombinovatelnosti a naprosté nepostradatelnosti.

Tenisky tak nemusíte striktně škatulkovat pouze jako spoluhráče k džínům, budou hratelné i se všemi druhy kalhot, sukní a šatů. A postačí vám pouhý jeden univerzální pár na celou sezonu. Přesvědčte se o tom sama!

Ten nejlepší výběr bílých tenisek naleznete ve fotogalerii: 

Jarní uvolnění

Huňaté kabáty i teploučké péřovky, které nám poskytují v zimě hřejivou náruč, jsou sice fajn, ale komu se nestýskalo po jarním vrstvení a oblečení, které konečně nebudeme schovávat pod jedním zimním svrchníkem? Konečně tak nebudeme mít pocit, že jsme se staly obětí každodenní rutinní uniformity, a můžeme vytáhnout všechny ty barevné blůzky, košile a topy, které vyniknou – a zbytek outfitu bude zpívat. Zkuste se v počátcích jara uvolnit v ovesized střizích a sáhněte po palazzo širokých kalhotách, které polichotí většině postav. Vděčíme za to jejich vysokému pasu i předním pukům uprostřed širokých nohavic, které opticky prodlouží siluetu. Doplňte je o košili zářivých barev spolu s menší kabelkou jarních odstínů a na závěr přes sebe přehoďte klasický trenčkot.

Tipy na nákupy: košile Massimo Dutti, 1595 Kč; kalhoty Zara, 749 Kč; trenčkot Zara, 1999 Kč; kabelka Mango, 599 Kč; tenisky CCC, 849 Kč

Double denim: Sexy i pohodlně

Letošní sezona zajásala při opětovných návratech bomberů, kožených křiváků, ale i denimových bundiček. A právě ty se nebojte zkombinovat s dalšími džínovými kousky, a vytvořte tak pohodlný a zároveň i smyslný denimový souhrn. Do pouzdrové midi sukně zastrčte bílé tričko a celý look pak oživte červenou kabelkou. Protože džínovině červená obzvláště sluší!

Tipy na nákupy: džínová bunda Mango, 1299 Kč; tričko Massimo Dutti, 695 Kč; sukně Mango, 899 Kč; tenisky CCC, 849 Kč; kabelka Kurt Geiger London, prodává zalando.cz, 4200 Kč

Barevná vzpruha

S úderem jara snad tmavým lookům dočista odzvoní. Pokud přece jen nechcete hýřit všemi barvami, doplňte tmavší základ šatníku svěžím svrchníkem v zelené barvě. Nebojte se ji mísit ve zbytku outfitu s růžovou, oranžovou, fialovou, žlutou nebo saturovanou modří!

Tipy na nákupy: body Mango, 599 Kč; džíny s.Oliver, 2499 Kč; tenisky CCC, 849 Kč; kabelka Reserved, 459 Kč; bunda Zara, 1399 Kč

Sháníte tenisky za nejvýhodnější cenu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma!

Další módní inspiraci naleznete ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Karel Dlabač

Autor: Žaneta Podlahová