Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bez saka to nejde! Bude mezi 50 variantami váš favorit?

6. dubna 2022 | 06:00

Nadčasové, nesmrtelné a snadno kombinovatelné. Sako, které si může obléknout každá z nás bez ohledu na věk či postavu, udává módní vzorec současné doby. Protože není spolehlivějšího kousku, který vám vytvoří nablýskaný vzhled bez námahy.

Pokud by oblečení získávalo ocenění za svou absolutní módní nezbytnost, jednoznačně by cena patřila saku. Tolik všestrannému oděvu, který si může obléknout opravdu, ale opravdu každý. Protože nepodléhá nejen věku, fyzickým proporcím, ale ani genderu. Navíc je využitelné po celý rok, a to se sakra vyplatí, no ne? Nemusíte tak být ve výběru přízemní – dopřejte si alespoň dvě, protože vám garantujeme, že ve skříni ležet ladem rozhodně nebudou.

Na ten nejlepší výběr se podívejte do naší fotogalerie!

Ideální volbou je černé či béžové v prodloužené délce. V neutrálních barvách, které se vám budou hodit ke všemu a dodají vašemu looku ten správný šmrnc. Prominentní vzhled pravidelně propůjčuje celebritám, které si ho obzvláště oblíbily v kombinaci s modrými džínami či volnými kalhotami a basic vrškem v podobě krátkého topu, tílka, trička či roláku v unitárních barvách. 

Na straně druhé je tu jeho barevnější, excentričtější vzhled. Řeč je o výrazných barevných tónech, se kterými opravdu vystoupíte z davu, dále pak o různých materiálech či způsobech nošení. Vedle klasické bavlny, viskózy či lnu je tu pak elegantní tvíd i buklé, drsnější povrch tkaniny. Razí si do našich šatníků cestu pomalu, ale jistě. Potom, co se toto elegantní sako objevilo opět na vévodkyni Kate, se dost možná ona cesta zrychlila. 

A kombinace s kalhotami pak není jedinou módní souhrou bez přílišně vynaložených sil. Pokud chcete docílit nevšedního vzhledu, můžete pod oversized dlouhé sako zvolit bandeau top (velmi krátký obdélníkový střih bez ramínek připomínající širší podprsenku) spolu s kalhotami s vysokým pasem. Čirá rafinovanost, která zaujme široké okolí. Nevšední vzhled bude tvořit i s midi šaty či midi sukní. Pro vytvoření žádoucí siluety přesýpacích hodin ho doplňte v pase širokým opaskem.

A jaká saka naleznete v aktuálních kolekcích? Těšit se můžete nejen na saka v radostných přesycených barvách, ale také na nesmrtelnou klasickou kostku, důmyslný zavinovací efekt nebo vzor kohoutí stopy. Na to se ale už podívejte do naší fotogalerie a vyberte si svého favorita. Protože ne nadarmo se říká, že bychom neměli litovat toho, co jsme udělali, ale naopak toho, co jsme neudělali. A tak pokud ve vaší skříni není jediné sako, měla byste to co nejdříve napravit. Protože se vám hodí nejen pro denní nošení, ale i pro speciální události!

Sako ve vašem šatníku nesmí chybět! Vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Další módní inspiraci naleznete v pořadu Souboj velikostí S vs. XL: 

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová