Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Černý křivák 3x jinak: Sexy kovbojka i nadčasová klasika

4. dubna 2022 | 06:00

Motorkářská bunda alias starý dobrý křivák se stala nejen u žen absolutním oblíbencem, co se svrchníků týče. Na módní scéně je tu s námi pěknou řádku let a nepochybně tomu v dalších letech nebude jinak. Proč se tato černá kožená bunda stala takovým fenoménem?

Ačkoliv patří k základní výbavě téměř každé ženy, o slávu této nesmrtelné klasiky se zasloužili především muži. Americký herec Marlon Brando, který se s touto bundou objevil v roce 1953 ve filmu Divoch, John Travolta coby neodolatelný Danny Zucco v muzikálu Pomáda, ale i geniální zpěvák Freddie Mercury či charismatický herec James Dean.

Přesto se věhlasný křivák vkradl i do ženského šatníku a nyní má značné privilegium mezi ostatními bundami. Důvodů je hned několik. Lichotí opravdu každé postavě, a díky výrazným klopám a výstřihu do V navíc opticky prodlouží postavu. Vzhledem ke své nadčasovosti vám poslouží několik let a s jeho  pomocí vytvoříte nesčetně kombinací. My jsme si však za poslední dobu oblíbily především následující tři stylingy. Budou patřit i mezi vaše oblíbené?

Když vrána k vráně sedá aneb Klasika ke klasice

Kožená černá bunda či její levnější koženková variace půjdou ruku v ruce s jakýmikoliv džínami a kalhotami. Od skinny střihu až po široké nohavice. Pokud však zvolíte zlatou střední cestu v podobě denimových boyfriend či straight jeans, zkombinujte je s pruhovaným svetrem, který podtrhne nadčasovost looku. Doplňte kotníkovými chelsea boots a minimalistickou kabelkou.

Tipy na nákupy: bunda Zara, 1199 Kč; džíny Reserved, 799 Kč; svetr Zara, 799 Kč; boty H&M, 2499 Kč; kabelka Mango, 599 Kč

Sexy kovbojka

Důvod, proč se těšíme na teplou sezonu, je ten, že konečně oblékneme svou oblíbenou bundu spolu s dlouhými volnými šaty. Maxi délka romantického, ryze ženského oděvu vytváří spolu s drsným vzhledem svrchníku hravý kontrast, který nás nepřestává bavit. Navíc nás vždy zachrání při chladnějších večerech. Zkuste letos místo květinového vzoru šatů zvolit o něco odvážnější – ať už geometrické tvary nebo šelmí vzor! Aby outfit nabral jistou dávku šmrncu, oživte ho kovbojskými semišovými botami na nízkém blokovém podpatku a kabelkou s třásněmi.

Tipy na nákupy: šaty Marks & Spencer, 1499 Kč; pásek H&M, 399 Kč; bunda Zara, 1199 Kč; kabelka Zara 1599 Kč; boty Stradivarius, 1599 Kč

Rafinovaný co-ords

Přesycené paletě barev letošní sezona hraje obzvlášť do karet. Bude se vyjímat snad na všech módních nezbytnostech. Nebojte se letos trochu odvázat a sáhnout vedle klasických šatů i po co-ord setech. Na první dobrou se vám mohou zdát odvážné, ale vězte, že díky vysokému pasu sukně bude odhalený rozestup mezi ní a topem minimální. Tak probuďte v sobě rafinovanou ženskost!

Tipy na nákupy: bunda Zara, 1199 Kč; top Zara, 399 Kč; sukně Zara, 699 Kč; kabelka Mango, 2999 Kč; sandály na podpatku Zara, 1599 Kč

Ten nejlepší výběr motorkářských bund naleznete v naší fotogalerii: 

Další módní inspiraci naleznete v pořadu Souboj velikostí S vs. XL!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová