Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tento hit hvězdy milují! Troufnete si také na bikiny i podprsenky pod sakem?

17. března 2022 | 06:00

Pokud jsme si mysleli, že vládnoucí trendy vycházející z módy Y2K, jako jsou minisukně, crop topy, nejrůznější průstřihy či bokovky, patří k tomu nejodvážnějšímu, co nabízí jarní trendy, trochu jsme se přepočítali. Seznamte se s nejvíce sexy hitem letošní jarní a letní sezony (která bude opravdu hot!) – bra efektem. Podprsenky i bikiny dosáhly statusu městské garderoby. Troufnete si letos na módní odvážnost?

Předzvěst jarních trendů se nese na vlně extravagance i absolutní ženskosti. Konečně se na scéně opětovně objevily vysoké podpatky, které jsou však pohodlnější než před vypuknutím pandemické bouře. Vděčíme za to platformě a širokým podpatkům, které nám přece jen poskytnou o něco větší komfort než úzké jehlové podpatky, se kterými se na městských kostkách tak trochu trápíme.

Trend platforem pak doplňují přesycená paleta barev, textura extravagantního peří, důmyslné barevné pruhy, objemné balonové rukávy i ženské co-ord sety. Všechny zmíněné hity však předčil jiný, odvážnější trend: bikiny & bra in the city a efekt podprsenky. Zmíněné módní výstřelky, které dosáhly kultovního statusu, se ve stylingu prezentovaném na přehlídkových molech – následně pak na známých kráskách – představily především v kombinaci s oversized sakem. Ať už jde o klasiku v podobě černých i přírodních odstínů, o saka s ramenními vycpávkami, saka v prodloužené délce nebo ta s o něco výraznějším spektrem barevných tónů i s detaily textur.

Bikiny se ujaly jako kult díky miláčkům módy, jako je Jacquemus, jenž se proslavil právě pro příliš saturované barvy, jako jsou sytá i pastelová růžová, limetková, tyrkysová či oranžová. Upozornil na sebe i miniaturními velikostmi kabelek, do kterých se stěží vejdou klíče a rtěnka, ženskými průstřihy na šatech či krátkými topy. Před pár dny představil na pláži v Havaji novou kolekci Spring 2022 Ready-to-wear, v níž právě bikiny vykukovaly zpod sak. Styling byl doplněn o sukně áčkového střihu, široké dlouhé kalhoty i o kalhoty v úzké zvonové spodní variaci s puky. Horní díl dvoudílných plavek při představení použil i v kombinaci s košilemi, podprsenka v takovém stylingu byla tou nejvrchnější vrstvou.

Dalším průkopníkem tohoto odvážného trendu, avšak z jiné perspektivy, je bezesporu návrhářka Nensi Dojaka, která debutovala na londýnském fashion weeku s kolekcí podzim/zima 2020. V jarní i podzimní edici pro letošní rok, která se nesla na vlně absolutního ženství, představila nejen podprsenky vyčnívající zpod sak, ale i bra efekt na šatech midi, maxi i mini střihu za použití organzy, sametu i úpletu. Není tak divu, že si její modely oblíbily slavné krásky, jako jsou modelky Bella Hadid a Emily Ratajkowski, ale i herečky Zendaya či Emma Watson.

Herečka a feministka Emma si smyslné sametové šaty oblékla na nedávnou galavečeři pořádanou značkou Chanel. Konala se den před udílením cen BAFTA. Šaty doplnila černým sakem v prodloužené délce i podpatky Jimmy Choo x Mugler s nápadnou pruhovanou síťovinou, která obepíná nohy až do úrovně stehen. Troufla byste si na tento look i vy?

Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a vyberte si outfit za tu nejvýhodnější cenu!

Podívejte se na další modely od návrhářky Nensi Dojaka, kterou hvězdy milují!

Další módní inspiraci naleznete ve videu: 

Video se připravuje ...
Móda z devadesátek se vrací! • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová