Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vezměte neon na milost: Tyhle kombinace vás přesvědčí!

26. března 2022 | 06:00

Neonové barvy připomínají zvýrazňovače, jimiž jsme podtrhávali ty nejdůležitější poznámky v záplavě učení při studijních letech. A dá se říct, že léta ve škole tak trochu připomínají. Svými přespříliš svítivými odstíny mohou připomínat neuváženou extravaganci hodnou dospívajících, která se sofistikovaností a vyspělostí nemá co do činění. Když je ale propojíme s neutrálními barvami i elegantními doplňky, vězte, že vznikne mix, který si okamžitě oblíbíte!

Jak tedy tento trend, který očividně vládne všem aktuálním kolekcím, prakticky začlenit do vašeho šatníku? Pokud vás tyto pestré odstíny navýsost lákají, ale netroufáte si je zařadit do celého looku, oživte look pouhými doplňky. Neonovou zeleň zvolte v podobě menší kabelky do ruky nebo podpatků, které zkombinujete s casual minimalistickým modelem. Třeba s džínami, basic tričkem a trenčkotem. Nebo se nechte inspirovat následujícími outfity!

Business komfort

Pokud vás doposud nic nepřesvědčilo, že barva zvýrazňovačů může být sofistikovaná, pak váš názor dost možná změní tvídové sako, které je svou zdobností, tvarem a strukturovanou tkaninou ztělesněním luxusu a noblesy. To dokazuje i vévodkyně Kate, která je přirovnávána k módní ikoně. Tvídové i buklé sako s oblibou nosí spolu s blůzkami, širokými kalhotami a botami s blokovým podpatkem. Nedávno si červené buklé sako z obchodního řetězce Zara oblékla při příležitosti návštěvy nadace Lego Foundation Play Lab v Kodani. Nevynesla ho však poprvé. Již předtím jsme ho na ní spatřili loňský rok na evropském šampionátu Anglie s Německem ve Wembley. Půvabná vévodkyně je proslulá opakovaným nošením oblečení i nákupy z běžně dostupných obchodů.

Ale zpět k našemu tvídovému saku s neonově zelenými čtverci. I v této barvě splní kancelářský dress code. Doplnit ho můžete džínami ve straight či wide leg střihu, mokasínami s masivní podrážkou a decentní kabelkou do ruky. Pod sako zvolte minimalistické tričko nebo jednoduchou blůzku či košili.

Tipy na nákupy: sako Mango, 2499 Kč; kalhoty Reserved, 799 Kč; tričko s.Oliver, 349 Kč; mokasíny Deichmann, 899 Kč; kabelka Zara, 699 Kč

Náznak léta

Sice teprve začalo jaro, ale vzhledem k několika slunečným a teplým dnům se už nemůžeme dočkat hlavní letní sezony. Neonová barva, konkrétně oranžová, bude slušet především šatům, ale i širokým palazzo kalhotám. Ty doplňte řaseným crop topem, lodičkami a kabelkou z juty. Při chladnějším počasí můžete vyměnit lodičky za tenisky či mokasíny a look doplnit sakem či koženým černým křivákem.

Tipy na nákupy: kalhoty H&M, 1299 Kč; halenka Mango, 799 Kč; lodičky Zara, 799 Kč; sluneční brýle Vogue, prodává alensa.cz, 4206 Kč; kabelka Mango, 899 Kč

Neonový maximalismus

Nebojte. Přece jen jeden neotřelý model jsme pro všechny odvážné dámy připravily. Zahalte se do stylové růžové, která bude absolutně hratelná se zářivou limetkou!

Tipy na nákupy: blůza Mango, 1299 Kč; náušnice Massimo Dutti, 695 Kč; kalhoty Mango, 1599 Kč; boty na podpatku Mango, 1299 Kč; kabelka Mango, 599 Kč

Originální kousky, které rozjasní váš šatník, najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na další výrazné kousky se podívejte v naší fotogalerii:

Další módní inspiraci naleznete v následujícím videu:

Video se připravuje ...
Móda z devadesátek se vrací! • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová