Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Centimetry navíc! Pohltí i vás letošní hit vysokých platforem?

9. března 2022 | 06:00

Boty s blokovým podpatkem, přespříliš vysokou platformou a páskem kolem kotníku představují nové „it shoes“ – highlight trendů letošní jarní a letní sezony. Zamilujete si tento módní hit i vy?

Jsou všude. Ovládly Instagram, street style i přehlídková mola týdnů módy. Především značka Valentino použila ve své kolekci Pink PP podpatky na vysoké platformě jako střed zájmu. Doplňovaly široké bokové palazzo kalhoty s předními puky, šaty krátkých, dlouhých i midi délek, vyjímaly se ale i na nepropustných punčocháčích.

A právě značka Valentino s botami Tan-Go oplývajícími nejen svou nebeskou výší, ale i oslnivým leskem či pastelovými barvami vyslala světu nový trend, který se okamžitě adaptoval v módním světě. Tomuto modelu však konkuruje i typ Medusa od značky Versace. Ten oproti lakované kůži Tan-Go vyniká reliéfem saténu, hranatou špičkou, vyšší platformou, podpatek se na konci mírně rozšiřuje a pásek je zdobnější. A tak tu máme souboj dvou italských velikánů.

Proč ale zrovna tyto podpatky vystřelily do astronomických výšin jako jejich platformy? Že bychom už měly dost ležérnosti a praktičnosti v podobě plochých bot, které po čas covidu kralovaly, a tak jsme s chutí přijaly další extrém? Že konečně zpodobňují tolik chybějící módní výstřednost? Nebo jen zkrátka díky tomu, že nám přidají centimetry navíc a opticky nám prodlouží naše nožky? Ať tak či onak, platformy letošní sezonu ovládnou nejen již zmíněnou podobou italských velikánů, ale budou se vyjímat i na sandálcích či dřevácích.

A to znamená jediné. Prodlouží nám siluetu, aniž bychom nutně musely trpět na jehlových nestabilních podpatcích zařezávajících se v kostkách městské džungle. A tak tu máme vlastně kompromis mezi opětovným comebackem mikro trendů i zajetým pohodlím, kterého se jen tak úplně vzdávat nechceme.

S čím je ale kombinovat? Můžeme se učit od přehlídkového stylingu Valentino, a zaměřit se tak na široké kalhoty či džíny v kombinaci se vzdušnou blůzkou a tolik oblíbeným trenčkotem v prvopočátcích jara. Nebo je obujte spolu s šaty oversized střihu. Další možné variace zhodnoťte podle street stylu již proběhnutých fashion weeků a odpovězte si sama, zda vám tento nový trend půjde po chuti.

Boty, které skvěle doladí váš outfit, vybírejte za nejlepší ceny na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Další módní inspiraci naleznete ve videu: 

Video se připravuje ...
Sedm trendů, které budou kralovat na jaře 2022 • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová