Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Boty, které budeme za chvíli nosit úplně všechny! Z těchto 30 mokasín si vyberete

23. února 2022 | 06:00

Mokasíny obstály ve zkoušce času a nyní jsou žádanější než kdy dříve. Jejich přitažlivost totiž snoubí pohodlí, ke kterému jsme po čas pandemie přilnuly, spolu s jistou dávkou stylu. Povýšily tak na absolutního favorita, módní kult, který budeme chtít nosit po zbytek života. Se kterými vpustíte do svých všedních dní punc elegance za doprovodu extravagance?

Podpatky byly ještě loňský rok absolutně nejzbytečnější obuví. Pojďme si říct na rovinu, že jsme zkrátka za dob nedobrovolného uzamčení tak nějak přirozeně zlenivěly a jehlové lodičky šly ihned na vedlejší kolej. Příval kontroverzní módy Y2K i konečné rozvolňování přísných opatření mají za následek nový závan odvážnosti a opětovné touhy po ryze stylových kouscích hodných speciálních událostí.

Bavíme se tu o výrazných barvách, zajímavých texturách, které jsou hlasitě vidět, ale i o vysokých platformách. A pak tu máme mokasíny, tolik variabilní obuv, která zastřeší okázalost podpatků i pohodlí balerín, kterým ovšem převratná přitažlivost chybí.

Mokasíny neboli loafers: Vyzkoušíte letošní trend?

Mokasíny tak mají privilegovanou schopnost dodat do každého looku atypicky naleštěný vzhled, a tak není divu, že se tyto ploché boty vyjímají na nespočtu fotografií influencerek v instagramové módní bibli. Staly se tak žhavými „it“ botami letošního roku, a navíc jsou ideálním prvkem pro překlenovací období ze zimy do jara.

Za jejich vystřelení na módní vrchol vděčíme značce Gucci s jejími koženými mokasínami se zlatou přezkou označovanými „horsebit loafer“, dále pak značce Chanel. Její loňské kolekci Spring Couture vévodil kontrast bílých ponožek a černých minimalistických mokasín. Aktuálně je tu pak robustní iterace od značky Prada. A zdá se, že právě tyto typy nastolily styl, který bude dominovat jaru. Klasika s atmosférou staré školy i moderní adaptace se zvýšenou masivní podrážkou.

Pokud vám však robustní podrážka přijde příliš dominantní, neslučující se s vaším vlastním stylem, můžete zvolit umírněnější verzi v barevném semiši či elegantní lesklé kůži doplněné o zvířecí reliéf.

Rádi nakupujete za výhodné ceny? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a vyberte si boty podle vašich představ.

Ten nejlepší výběr z e-shopů naleznete v naší fotogalerii!

Další módní inspiraci a ikonické modely, které obstály ve zkoušce času, naleznete v módním pořadu vysílaném na Mall.tv.

Autor: Žaneta Podlahová