Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Mini, midi nebo maxi? Jakou délku sukně si letos vyberete vy?

1. dubna 2022 | 06:00

Někdy hraje druhé housle a je utlačována šaty nebo oblíbenými džínami. Někdy ale umí zamíchat kartami a natolik překvapit, že opomíjený kousek ještě vezmete na milost a stane se nakonec vaší módní nezbytností. Sice s ní nevykouzlíte outfit v cuku letu, protože tomu dost možná bude předcházet vícero zkoušených kombinací, ale zato vás může každý den překvapit svou variabilitou nošení. Vezmete ji konečně letos na milost? A jaká délka bude pro vás ta pravá? Mini, maxi nebo zlatý střed?

Především minulý rok zažívala minisukně raketový vzestup. K této vražedné délce však přece jen přistupujeme se značným odstupem. Přestože dokázala popřít názor, že je hodná pouze dospívajících slečen vzhledem k evokaci nevyzrálého vzhledu, u ní stále visí červeně blikající vykřičník. Přitom tato nostalgie 90. let v podobě tvídového či buklé modelu – v běžně dostupných módních řetězcích připomínající levný Chanel – hraje dosti sofistikovanou hru, která se uchytí i v kanceláři ředitelky. Ale pokud o této krátké délce už opravdu nechcete vůbec slyšet, letošní sezona vám bude hrát do karet.

Sice se mini nevytratila a bude stále vynikat mezi klíčovými trendy, avšak bouřlivý návrat hlásí maxi délka. Ta se bude vyjímat v plisovaném provedení se záhyby, ve splývavém střihu, ale také v zavinovací verzi. Zavinovací sukně obzvláště letos dominuje novým kolekcím, a to nejen v tomto dlouhém střihu. Protká se napříč všemi délkami a bude ji dost často doprovázet rozkvetlá louka plná květin, ale i romantický volán. Někdy se však setkáte s tím, že zavinovací střih je vytvořen jen naoko a sukně budou dominovat vysokým rozparkem i nakrabacením či uzlem v horní části.

Zajásat však mohou i všechny ty, které jsou nerozhodné, protože klasika v podobě oblíbené midi je opět tady. A to v plné síle! Ačkoliv délka, která se zastavila uprostřed lýtek, byla po několik sezon v absolutním kurzu, v poslední době zažívala značnou únavu. Probrala se ale ze svého spánku, a tak nás bude obklopovat ve svěžích odstínech i radostných výrazných vzorech.

Velký výběr sukní za nejlepší ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Jaké sukni tak letos dáte přednost? Zdobné zavinovačce s volánky, jednoduché splývavé siluetě, klasické midi nebo neotřelé maxi? Svůj výběr si můžete ujasnit v naší fotogalerii:

Video se připravuje ...
Sukně: Jak se měnily v čase a proč se postupně zkracovaly? • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová