Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Modelky vs. celebrity. Komu víc sluší šaty z přehlídkových mol?

15. března 2022 | 06:00

Druhá březnová neděle patřila slavnostní ceremonii. V Londýně se předávaly filmové ceny Britské akademie, které známe jako BAFTA, v Los Angeles se pak udílela ocenění Critics‘ Choice Movie Awards. Filmový svět tak nabídl během několika hodin módní podívanou na oslavných červených běhounech. A to znamená jediné – okázalé garderoby v záři reflektorů. Některé z nich však nedávno oblékly modelky na přehlídková mola. Které modely z kolekcí slavných návrhářů a značek vyzkoušely známé krásky na vlastní kůži?

Z obou ceremonií jsme vybraly několik totožných rób, ale i styling inspirovaný podle přehlídkového modelu doplněného o určitou změnu. V tomto případě je řeč především o zpěvačce a herečce Lady Gaga, která se rozhodla, že stihne obě dvě akce. Při udílení cen BAFTA ohromila ve fishtail dress od Ralpha Laurena – v šatech střihu mořské panny v odstínu temného smaragdu, jejichž půvab podtrhly šperky Tiffany & Co., ale i pokládané vlny a decentní líčení půvabné umělkyně.

Předtím než hvězda House of Gucci otřásla halou Royal Albert Hall, vynesla o dost odvážnější model do hotelu Savoy, kde probíhala druhá scéna, jež byla nedílnou součástí živého televizního vysílání udílení cen Critics‘ Choice Movie Awards v Los Angeles. Šaty šité na míru podle designu modelu z kolekce značky Gucci Pre-Fall 2022 provokativně odhalovaly poprsí. Dlouhou saténovou sukni se zlatým leskem pak doplňovaly černé krajkované rukávy.

Lady Gaga nebyla ale jediná, která vynesla odvážnější šaty, jež daly na odiv ženské přednosti. Obdobnou kombinaci, co se barev, ale i materiálu týče, oblékla ze stejné kolekce i herečka Sienna Miller. Saténové světlé šaty s kanýrkovým zakončením doplněné o dlouhé krajkované rukavice však netvořily na herečce přílišnou harmonii, jako tomu bylo v případě extravagantního stylingu uprostřed přehlídkového mola. Aneb když dva dělají totéž, v tomto případě to není totéž.

O povedené módní iteraci se můžeme bavit na konto komičky a herečky Rebel Wilson, která přímo zářila v metrech tylu, tolik charakteristického pro návrháře Giambattistu Valliho. Třpytivý model připomínající svou atypickou barvou večerní oblohu i pohádkové šaty z českého filmu Princ a Večernice se předvedl na přehlídkovém mole už v roce 2019.

Prohlédněte si všechny modely v naší fotogalerii a porovnejte, komu sedí víc:

Na další róby z červených koberců se můžete podívat ve videu níže:

Video se připravuje ...
Móda na Oscarech: Co oblékli Pitt, Zellwegerová, Pacino a zbytek Hollywoodu? • VIDEO: Reuters

Autor: Markéta Luštincová, Žaneta Podlahová