Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

11 jarních kousků podle Audrey Hepburn. Máte je všechny?

  • Oblékněte se podle Audrey Hepburn!
    7. května 2021 | 06:00

    Pohled na její fotografie se nikdy neomrzí a stejně tak ji milujeme dodnes i na filmovém plátně. Herečka Audrey Hepburn – především její mandlové, pronikavé oči – vás doslova omámí a i na plochém filmovém plátně by se její éteričnost a charisma daly krájet...

    Módní styl významné tváře filmového plátna byl podtržen modely od jejího životního stylisty a přítele Huberta de Givenchy. Ten pro ni mimo jiné navrhl ikonické „malé černé“, které vynesla ve Snídani u Tiffanyho. Nebyly to však jen pouze pouzdrové šaty, které odrážely její vytříbený módní vkus, naopak, libovala si v ležérním až chlapeckém stylu, se kterým by nyní zabodovala i v instagramovém světě. Módní influencerkou a nevyčerpatelnou studnicí inspirace bude pro nás napořád stejně jako kupříkladu princezna Diana. Co se od ní tedy naučit? Zařaďte do svého šatníku nadčasové kousky s kapkou přirozené drzosti a maximalismu!

  • Bez podpatku!

    Vzhledem k absenci společenského života jsme za poslední rok jehlové podpatky častokrát vyhodnotily jako nejvíce zbytečný módní kousek. A není se tak čemu divit, že na vrchol absolutních favoritů povýšily bílé tenisky, především pak mokasíny a baleríny. A i kráska s pronikavým kukučem moc dobře věděla, proč na věrné balerínky nedá dopustit a že i bez podpatku můžete vypadat smyslně, elegantně i sexy zároveň! Stačí sáhnout po plochých botách s pásky přes nárty či kolem kotníků. Pokud jste nízké postavy, vybírejte balerínky do špičky, jež vám opticky prodlouží nohy, nebo si pořiďte elegantní mokasíny s robustní zvýšenou podrážkou, se kterými budete mít o pár centimetrů navíc. A budete v nich doslova ultra cool!

    Tip na video: Podívejte se na historii balerínek!

  • Oversized košile

    Košile a oversized. Relace těchto dvou módních slov se objevuje ve všech možných kontextech. A právě tento bílý svršek je alfou a omegou nadčasového šatníku každé ženy, přímo nutností – stejně jako tělová podprsenka. A vida, ta jde s ní vlastně ruku v ruce! Protože pravidlo, že bílá podprsenka pod světlou košili nepatří, už jistě všechny dobře známe, že, dámy? Je jen na vás, zda volba košile padne na nadměrný střih či upnutý business styl kopírující siluetu. Audrey si oblíbila obě dvě varianty.

  • Pohled šelmy

    Cat-eyes neboli kočičí brýle dokonale podtrhly charakter krásné herečky. Velmi ženský, lehce koketní, nadmíru elegantní. Vzhledem k svému protáhlému tvaru budou slušet především dámám s kulatým obličejem, jehož tvar opticky zeštíhlí. Ostatně dovolit si je mohou i ženy s oválným či hranatým obličejem. Takže jsou vlastně pro všechny!

    Tipy na nákupy jsme psaly v tomto článku:

    Tip na video: Jak nosit čelenku do vlasů?

    Video se připravuje ...
    Jak nosit čelenku: Jednoduché tipy, které vám vykouzlí krásný účes! • VIDEO: Petr Němeček

  • Pruhované tričko

    Vzor květin, vzor sedmikrásek a vzor pruhovaný, typicky bretaňský motiv – ty vás tuto sezonu naprosto uchvátí! Proužky koneckonců každý rok s nástupem teplého počasí s radostí vytáhneme, ovšem letos sezonu odstartovaly se značným předstihem! Nejedna influencerka se totiž zkraje roku chlubila hot trendem – pruhovaným svetrem. Ty budou na módním výsluní i v následujících jarních a letních měsících a pochopitelně se k nim přidají trička i šaty. Námořnické letní triko bylo jedním z oblíbenců Audrey, která ho nosila ke krátkým šortkám. Bude šik ale i s palazzo (širokými) kalhotami na zem nebo s denimovou sukní.

  • Zkrácená délka

    Letos se topy i blůzky dávají směrem žhavého sex-appealu. Důraz je kladen především na odhalená bříška, záda, topy doplněné o smyslné vázání kolem pupíku. Jako by nám návrháři a oděvní značky tím chtěli udělit jakousi svobodu, volnost a euforii, které jsme tak dlouho nezažily. Teplákovek, zahalení a uvěznění bylo zkrátka dost! Crop délku však můžete vytvořit i ze stávajících kousků ve své skříni. Stačí zkrátit si košili a uvázat ji v oblasti pasu tak jako Audrey!

    Tip na video: Jak nosit džínovou košili?

    Video se připravuje ...
    S čím nosit džínovou košili: 3 praktické outfity pro každou z nás! • VIDEO: Karel Dlabač

  • Multifunkční doplněk

    Slavná kráska zbožňovala hedvábné šátky uvázané pod krkem – tzv. na babku! A že v nich byla sakra neodolatelná! Volila je k trenčkotům, košilím i blůzkám a propůjčovaly jí vskutku elegantní francouzský vzhled. Ideální doplněk na léto, především na piknik či výlet s přáteli! Uvítáte i jeho naprostou variabilitu. Můžete ho uvázat do vlasů a oživit jím jinak nudný culík, ozvláštnit s ním můžete ale i oblíbenou kabelku.

  • Kruhové náušnice

    Oblíbila si ale také kruhové zlaté náušnice, které spolu s červenou rtěnkou dominovaly její křehké, půvabné tváři. Pokud chcete rozstřelit svůj denní look, jenž postrádá šmrnc, zlaté doplňky to vždy zachrání!

  • Malé černé nejsou nuda

    Nesmrtelné malé černé. Audrey jim prokázala velkou službu ve Snídani u Tiffanyho a dostala je do středobodu zájmu ženského šatníku. A ani po několika dekádách se nestaly passé. U nich se to dost pravděpodobně nikdy nestane. Pokud však nemáte ráda typicky upnuté koktejlky minimalistického vzhledu, zvolte splývavé s balonovými rukávy či se zajímavými detaily, jako jsou krajky, volány či smyslné průstřihy.

    Tip na video: Podívejte se, které šaty sluší velikosti S a XL!

    Video se připravuje ...
    Souboj velikostí S vs. XL: Šaty pětkrát jinak, které lichotí boubelkám i štíhlým ženám • VIDEO: Videohub

  • Kardigan

    Oděv, který vám vytvoří elegantní vzhled bez jediné námahy. Obyčejný rozepínací svetřík dodá vašemu looku přímo jarní rozkvět! Ideální volbou na jaro bude krátký na knoflíky s výstřihem do V, z něhož bude vykukovat top s rajcovní krajkou. Holkám krev a mlíko pak bude velmi slušet dlouhý splývavý střih bez knoflíků, který opticky zeštíhlí postavu.

  • Trenčkot

    Baloňák, pršiplášť či kabát, chcete-li. Tento svršek je naprostým evergreenem a stal se módní posedlostí primárně poté, co ho vynesli filmoví hrdinové včetně půvabné herečky. Neodolatelné v něm ale nebyly jen ženy, nýbrž i muži – třeba Leonardo DiCaprio coby detektiv Teddy Daniels v Prokletém ostrově. Dlouhý kabát v béžové barvě s hlubokými kapsami a dominantním páskem přijde vhod v aprílovém současném počasí nejen dámám, ale i pánům!

  • Oversized sako

    A pokud se chcete cítit opravdu sebevědomě, zvolte černé oversized sako s ramenními vycpávkami ke krátké sukni či šortkám. Není občas na škodu ozvláštnit svůj šatník mužskými prvky. A Audrey si toho byla plně vědoma.

    Tip na video: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? 

    Video se připravuje ...
    Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.