Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Obyčejná bílá košile zbourala Instagram! Stačí jeden detail a budete nejvíc trendy i vy

31. srpna 2020 | 06:00

Sociální platforma Instagram je pro mnohé i snůškou módní inspirace. Každou chvílí jí kolují ty nejžhavější trendy od světových influencerek. Letos už vzalo tuto sociální síť útokem tričko bez rukávů s ramenními vycpávkami. A nyní je to obyčejná bílá košile jako základ šatníku. Co je na ní ale jinak?

Způsob, jak ji nosit, je to, oč tu běží. Bílá košile nikdy nebyla nudná, a pokud o ní někdo přece jen pochyboval, nyní ho přesvědčíme o opaku. Stačí si jen rozepnout dolní 2 až 3 knoflíčky na úroveň pasu a jednu polovinu košile zastrkat do kalhot, šortek či sukně. Jednoduché oživení, které nejvíce funguje s boyfriend či skinny jeans, bermudami či širšími šortkami.

Podívejte se na ten nejlepší výběr bílých košil z obchodů!

Jaké další způsoby nošení jsou letos na výsluní?

Na mašli

Uvázání na mašli je dalším ze způsobů jejího oživení. Opět necháte poslední knoflíčky rozepnuté a jen košili uvážete na uzel či mašli. Tento způsob nemusíte nutně použít pouze ke kalhotám. Bude vhodný i k midi sukním či slip dress (saténové minimalistické šaty na špagetových ramínkách). K nim pak zvolte vysoké kozačky, které se schovají pod sukní. Doplňte jednoduchým kabátem a neotřelý podzimní look je na světě.

S pásky

A pokud prahnete po opravdu originálním způsobu nošení, pořiďte si k ní pásky. Tyhle mají však do těch klasických opravdu daleko. Spojují totiž ramena s pasem, a tvoří tak nedokončený obdélník evokující korzet. Tyto ženské zbraně ukázal na jarním fashion weeku v New Yorku mladý australský návrhář Dion Lee, který kombinuje eleganci s drsnějším vzhledem. Pásky použil nejen na košile, ale také na šaty a blůzy. A tak předpověděl horký trend podzimu. Návrháři jsou vždy o krok napřed.

Proč vám nesmí chybět bílá košile v šatníku?

#1 Je variabilní. Dá se kombinovat úplně se vším – hodí se ke kalhotám či sukním různých střihů a s její pomocí vytvoříte nejen romantický, ale také casual či business look.

#2 Je nadčasová. Oděv, do kterého se opravdu vyplatí investovat. Protože nikdy nevyjde z módy.

#3 Sluší všem. Bude lichotit mladé dívce, ženě ve zralém věku i důchodkyni. Omezení se nekladou ani tělesným proporcím – slušet tak bude štíhlým ženám i baculkám.

#4 Unosíte ji celý rok. Od jara do zimy, v minus 20 °C pod teplý huňatý svetr, v parných dnech zase k šortkám.

#5 Nezruinuje vám rozpočet. Přestože si budete chtít pořídit takovou, která bude disponovat ryze kvalitním materiálem, neudělá vám čáru přes rozpočet jako například kvalitní boty či kabelka.

Autor: Žaneta Podlahová