Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tímto univerzálním kouskem vám uděláme radost! Můžete ho nosit ve 20 i v 80!

26. února 2021 | 06:00

Univerzální nezní příliš lákavě, uznáváme, ale takový všestranný kousek vás nikdy nenechá ráno ve štychu. Nemusíte u něj totiž dlouze přemýšlet, k čemu ho obléknout a zda je vhodný pro tu či onu příležitost. Tento bude dokonce přímo skvělou volbou, ať už je vám 20 nebo 80 let! O čem je řeč?

O košili v barvě Baby Blue, o jemném, oku lahodícím tónu, který rozzáří každou z vás. Ačkoliv je bílá košile nestárnoucí klasikou, bez které bychom si už neuměly představit svůj minimalistický šatník, je to právě její modrá sestra, která ji začíná hravě předhánět. Jarní sezona bude totiž především o souhře pozitivních barev, a tato je jedna z nich. A tak tu vzniká dokonalé souznění ryze nového trendu a nadčasového prvku, jenž nezklame.

Ale nebojte se, přece jen vás čeká velká dávka jejího oživení – především ve způsobu nošení. Pokud chcete ozvláštnit svůj prostý outfit založený na tomto nesmrtelném kousku a džínách, vsaďte na zastrčení jedné dolní poloviny košile dovnitř džínových kalhot. Stačí si jen rozepnout dolní 2 až 3 knoflíčky na úroveň pasu a vsunout košili do dolního dílu outfitu. Můžete to praktikovat i v kombinaci se sukní, šortkami, černými kalhotami, dokonce i s kaliopkami (legíny s dolními úchyty na chodidlo)! Malý detail, který nudný look přemění na neotřelý.

Pokud chcete udržet prst na tepu doby, doporučujeme vybírat i z pánských kolekcí nebo kousky v oversized střihu. Dolní cípy košile u nadměrných střihů totiž můžete uvázat na ledabylou mašli či uzel. Tento způsob nošení bude korespondovat s midi sukní či s šaty totožné délky. Jaké nezvyklé kombinace s tímto kouskem ještě vytvořit? Podívejte se na inspirativní módní dávku z Instagramu!

Proč vám nesmí chybět tato košile v šatníku?

#1 Je variabilní. Dá se kombinovat úplně se vším – hodí se ke kalhotám či sukním různých střihů a s její pomocí vytvoříte nejen romantický, ale také casual či business look.

#2 Je nadčasová. Oděv, do kterého se opravdu vyplatí investovat. Protože nikdy nevyjde z módy.

#3 Sluší všem. Bude lichotit mladé dívce, ženě ve zralém věku i seniorce. Omezení se nekladou ani tělesným proporcím – slušet bude štíhlým ženám i baculkám.

#4 Unosíte ji celý rok. Od jara do zimy, v minus 20 °C pod teplý huňatý svetr, v parných dnech zase k šortkám.

#5 Nezruinuje vám rozpočet. Přestože si budete chtít pořídit takovou, která bude disponovat ryze kvalitním materiálem, neudělá vám čáru přes rozpočet jako například kvalitní boty či kabelka.

Na výběr těch nejlepších se podívejte do naší fotogalerie!

Chcete další dávku módní inspirace? Na to se podívejte ve videu!

Autor: Žaneta Podlahová